sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Žužemberk

FOTO: Srečanje na tromeji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.09.2016 07:29

Na vrhu Suhe krajine, 888 m visokem Svetem Petru, je bilo v soboto tradicionalno srečanje županov in občanov na tromeji, tokrat že 15. leto zapored. Gostitelj letošnjega srečanja je bila Občina Žužemberk, ki je skupaj s člani Planinske skupine Dvor pri PD Krka Novo mesto pripravila prijetno družabno srečanje za vse udeležence

Srečanja se je udeležilo lepo število planincev in ostalih pohodnikov iz vseh treh občin, ki so se na Sveti Peter povzpeli iz različnih izhodišč, Podgozda, Lašč ali Podturna.

Nekateri so se pripeljali tudi malo višje in si na ta način skrajšali vzpon, ki je v lepem sočnem vremenu prav prijeten, še posebej v zadnjem delu, kjer so bile temperature za nekaj stopinj nižje kot v dolini.

V svoji sredi so z veseljem pozdravili tudi skupino kolesarjev, ki so se na vrh povzpeli s svojimi jeklenimi konjički.

Udeležence so nagovorili predstavniki vseh treh občin, na katere meji oz. se razteza pobočje Svetega Petra, župan Občine Žužemberk, podžupan občine Kočevje in svetnica Občine Dolenjske Toplice. Vsi so poudarili pomen tovrstnih druženj, ki presegajo lokalne meje posamezne občine z vidika druženja občanov, predvsem pa zaradi povečanja prepoznavnosti in večjih možnosti razvoja turizma.


Velika zasluga za veliko priljubljenost Svetega Petra gre članom Planinske skupine Dvor, ki so tudi ob podpori občin in matičnega društva uspeli postaviti novo zavetišče.

Zahvalo so izrazili tako predstavniki občin kot predsednik PD Krka Novo mesto, kateremu pripada PS Dvor. Druženje se je ob okusnem golažu in hladni pijači, za kar je poskrbela Občina Žužemberk, nadaljevalo v pozno popoldne.

"Ker nas tovrstni dogodki povezujejo, združujejo in dajejo ideje in energijo za nove podvige, je potrebno z njimi nadaljevati. Ponovno se vidimo na 16.srečanju , ki ga bo gostila Občina Dolenjske Toplice," so še zapisali organizatorji.