mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Straža

FOTO: Srečanje prostovoljcev Občine Straža

Piše: Občina Straža

Čas objave:
04.10.2019 11:29

Občina Straža je včeraj izvedla srečanje prostovoljcev, ki se je odvilo v mladinskem domu v Praprečah.

Povabljena so bila društva Karitas, Rdeči križ, PGD Vavta vas, PGD Dolenja Straža, Krožek rdečega Križa OŠ Vavta vas, Društvo upokojencev Straža, ki izvaja projekt starejši za starejše, DPM Mojca, Zveza prijateljev mladine Mojca, gospa Anita Ogulin, bolničarji, prvi posredovalci in krvodajalci, skratka vsi, ki delujejo humanitarno na območju Občine Straža in svoj prosti čas namenijo sočloveku.

»Zavedati se moramo, da nas prostovoljstvo lahko navdihuje, obogati z novimi izkušnjami, nam da priložnost da se učimo od drugih in nam pomaga pri spoznavanju naših interesov,« sporočajo z Občine Straža. Kako pomembno je prostovoljstvo so poudarili tudi slavnostni govorniki župan Dušan Krštinc, predsednica Območnega združenja rdečega križa Novo mesto Vesa Dular in predsednik PGD Dolenja Straža Izidor Resman.



V okviru te prireditve so sicer skupaj z Rdečim Križem podelili priznanja krvodajalcem jubilantom za 10.,20.,30.,40.,.50.,70. in 100 krat darovano kri, ki jo je daroval Kočjaž Leopold. Članice KORK Straža so prejele Bronasti zanka RK Slovenije. Visoko priznanje Zlati znak RK Slovenije pa je bil podeljen Mariji Zupančič.

Program sta popestrila učenca glasbene šole Emil Adamič, Lovro Potočar, in Naja Štukelj ter učenci OŠ Vavta vas, ki so prikazali postopek oživljanja.