reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice novo mesto

FOTO: Srednješolci s programersko žilico tekmovali na FIŠ-u

Piše: A.Č.

Čas objave:
26.01.2018 09:59

Včeraj je na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu potekalo tretje Tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce.

Na tekmovanju, ki postaja že tradicionalno, so se pomerili dijaki Gimnazije Brežice, Gimnazije Črnomelj, Šolskega centra Krško-Sevnica in Šolskega centra Novo mesto. 

In kakšni so bili rezultati? Prvo mesto na tekmovanju je s 63 osvojenimi točkami osvojil dijak Gimnazije Brežice Primož Bogner, ki je tako na tekmovanju zmagal že drugo leto zapored. Drugega mesta se je veselil dijak Šolskega centra Novo mesto Andraž Bajec (53 točk), tretje mesto pa sta si razdelila lanskoletna četrtouvrščena dijakinja Lea Lukovica (Gimnazija Brežice) in Matej Marolt (ŠC Novo mesto) - oba sta dosegla 40 točk. 

Ob razglasitvi najboljših je zbrane učitelje in tekmovalce nagovorila prodekanja FIŠ za izobraževanje FIŠ, doc. dr. Katarina Rojko, ki se je vsem zahvalila za udeležbo in dodala: »Upam, da ste današnji dan preživeli prijetno in se uspešno soočili z izzivi, ki smo vam jih pripravili v obliki nalog. Na naši Fakulteti smo prepričani, da tekmovanje dijakom koristi kot preverjanje znanja in si obenem želimo, da vas motivira pri učenju za nadgradnjo vašega znanja!" Dodala je tudi, da upa, da se bodo sodelujoče šole in dijaki nižjih letnikov na tekmovanja še vračali, dijake četrtih letnikov pa je povabila, da v prihodnjem letu svoja znanja nadgrajujejo tudi kot študenti FIŠ. 

Ocenjevalno komisijo tekmovanja sta sestavljala izr. prof. dr. Blaž Rodič in doc. dr. Panče Panov, naloge pa je pripravil doc. dr. Borut Lužar.