benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Šentjernej

FOTO: V Šentjerneju določili način razdelitve doniranega razkužila in zaščitnih mask

Piše: Občina Šentjernej

Čas objave:
06.04.2020 09:04

Štab Civilne zaščite Občine Šentjernej, je v četrtek, 2.4.2020, določil model oziroma način delitve zaščitnih mask, ki jih že šivajo šivilje prostovoljke, ki so se javile na poziv objavljen s strani Občine Šentjernej. Zaščitne maske za večkratno uporabo bodo najprej razdeljene med ranljive skupine in med delavce posameznih dejavnosti, ki so v vsakodnevnem stiku z ljudmi.

Štab civilne zaščite je prav tako določil način delitve doniranega razkužila za razkuževanje skupnih predmetov (ograje, kljuke, stikala) v večstanovanjskih stavbah. Kartuzija Pleterje je donirala razkužilo, ki ga bodo razdelili za razkuževanje večstanovanjskih objektov (blokov) v njihovi občini. Ob tem se Kartuziji Pleterje iskreno zahvaljujejo za pomoč. Za nakup zaščitnih sredstev je v prvi vrsti poskrbela občina (razkužila, škornje, kombinezone, očala…), pa tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Kljub temu mask še vedno primanjkuje. Občina je maske naročila pri dveh podjetjih, vendar še niso bile dobavljene. Zaloge mask so bile do sedaj razdeljene zdravstvu, patronažni službi, oskrbovalkam pomoči družini na domu, Krajevni organizaciji Rdečega križa Šentjernej in javnim zavodom. Tudi v tem tednu bodo člani štaba civilne zaščite opravljali občasne obhode po trgovinah, na ploščadi pred pošto in lekarno, da ugotovijo, ali se občani držijo predpisanih navodil.

Občina Šentjernej se zahvaljuje vsem prostovoljkam, ki že šivajo zaščitne maske
V skladu s sprejetim predpisom Vlade RS, da je na vseh zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba maske ali podobnega zaščitnega sredstva, in trenutno oteženimi možnostmi za nakup zaščitnih mask, je Občina Šentjernej s pozivom objavljenim na občinski spletni strani zaprosila prostovoljce, da priskočijo na pomoč pri zagotavljanju in izdelavi pralnih zaščitnih mask. Do sedaj se je javilo že 17 prostovoljk. Šivilje so prejšnji teden prevzele blago in elastiko za izdelavo mask, ki ga je kupila Občina Šentjernej. Ko bodo maske nared, jih bo štab CZ razdelil po določenih prioritetah. Tako se Občina Šentjernej najlepše zahvaljuje vsem prostovoljkam, ki so se odločile pomagati v skupno dobro. Hvala vsem pridnim šiviljam, hvala prostovoljcem. Skupaj bomo zmogli!