Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Metlika, Kočevje

FOTO: Svečke za žrtve prometnih nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2012 21:49

V sklopu občinskega praznika občine Metlika so ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč prižigali svečke. Svečke so prižigali tudi v Kočevju.

Na ploščadi pred Galo v Metliki je Društvo prijateljev mladine Metlika pripravilo manjši kulturni program in povabili tako predstavnike policije Metlika, društvo šoferjev Bele krajine, državno svetnico in podpredsednico državnega zbora RS Renato Brunskole. Tako se je na ploščadi zbralo veliko število ljudi, ki so prižgali svečke.

Svečke prižigali tudi v Kočevju
V akcijo, ki jo že šesto leto zapored organizira Zavod Varna pot, njen namen pa je v okviru svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč spomniti, da žrtve niso le številke, ampak ljudje z imeni in priimki ter družinami, ki jih tragične in pogosto preprečljive nesreče včasih tudi usodno zaznamujejo, se je vključil Svet za preventivo v cestnem prometu Kočevje. Nocoj so na mestni ploščadi člani Združenj šoferjev in avtomehanikov Kočevje, predstavniki policije skupaj s svojci žrtev v prometnih nesrečah prižgali sveče in se tudi tako spomnili svojih najdražjih, ki so življenje izgubili na naših cestah. Klemen Kovačič, predsednik sveta za preventivo v cestnem prometu občine Kočevje, je dejal, da sicer o varni in »pametni« vožnji obstajajo številni učni pripomočki, tudi ozaveščanje voznikov in udeležencev v prometu je vse bolj poudarjeno, a žal nesreče ne počivajo.