Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice

FOTO: Tečem, da pomagam tudi v Trebnjem

Piše: Lions klub Trebnje, P.K.L.

Čas objave:
04.06.2018 21:11

Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam, ki jo pripravljajo slovenski Lionsi skupaj s številnimi prijatelji in podporniki na različnih prizoriščih po državi, je letos povezala več kot 2000 srčnih ljudi.

TDP 2018, Nova Gorica, start tekacev, foto FB.jpg

Vsako od enajstih slovenskih mest je v okviru te akcije razvilo svojo zgodbo, vsem pa je skupno to, da so na posameznih prireditvah prepletli dobrodelnost, glasbo, druženje, šport in dobro voljo. Organizatorji so z raznolikih programom nagovarjali vse generacije: udeleženci so tekli, hodili, premagovali ovire na poligonu, spoznavali pomen zdravega načina življenja, prav vsi pa so lahko to izkusili tudi z zavezanimi očmi, kar je pretresljiva in nenavadna izkušnja, ki zaznamuje vsakogar. 

TDP 2018, Arboretum, poligon, foto FB.jpg

Prva v nizu prireditev je bila že 12. maja v Lipici, 26. maja so bili dobrodelni ljubljanski Lionsi, prvi junijski dan so bili aktivni na Ravnah na Koroškem, vsi ostali pa so dogodek pripravili v soboto, 2. junija. Arboretum Volčji Potok, Celje, Čatež ob Savi, Gornja Radgona, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica in Trebnje so tako v soboto združili posameznike in družine v skupni želji pomagati, ob tem pa tudi osveščati in se družiti.

TDP, Catez ob Savi, foto FB.jpg

Prav vsi organizatorji so z delom zbranih prostovoljnih prispevkov podprli delovanje Ustanove Mali Vitez - fundacije za pomoč mladim ozdravljenim od raka, glavnino pa namenili posameznikom in družinam v lokalnem okolju, ki potrebujejo pomoč.

TDP 2018 Celje-Mozaik z ambasadorjema, foto FB.JPG
Koordinator vseslovenske akcije je Zoran Vodopija iz LK Slovenj Gradec. 

Dogodek je LK Trebnje pripravil skupaj z Zdravstvenim domom Trebnje oziroma novim Centrom za krepitev zdravja Trebnje. Osveščali so o pomenu zdravega načina življenja, poseben poudarek pa je bil namenjen spoznavanju sladkorne bolezni. Na posebnem panoju so obiskovalci na slikovit način "prebrali", koliko sladkorja je v kozarcu posamezne pijače in in koliko sladkorja na leto vnesemo v svoje telo, če spijemo le en kozarec sladke pijače dnevno. Obiskovalci so - vsaj za trenutek - razmislili o svojem življenjskem slogu in morebitnih spremembah. Center za krepitev zdravja je izvajal tudi meritve sladkorja in pritiska.

TDP 2018, Trebnje,  osvescanje o zdravem nacinu zivljenja, foto FB.jpg

Tudi tokrat so prostovoljci prispevali svoj kamenček v mozaik osveščanja o pomenu vida, druženja in srčnosti. Sobotne prireditve se je udeležil tudi David Fortuna s starši, slepi mladenič, ki so mu v prejšnjih letih pomagali pri nakupu prilagojene opreme. 

Tecem da pomagam, TREBNJE, foto Zdenko Salda (1).jpg

Ambasador dogodka je bil Alojz Poglavc, ki je letos že drugič zapored zmagal na ultrakolesarki preizkušnji Dirka okrog Slovenije.
Prireditev, ki sta jo pomagal izpeljati še Top Gym in Leo klub Trebnje, je obiskal tudi bivši guverner Milan Kapetan z ženo, sicer pa je teklo, hodilo, obiskalo svetovalce za zdrav življenjski slog ali pa se preizkusilo na poligonu skoraj sto obiskovalcev.

Tecem da pomagam, TREBNJE, foto Zdenko Salda.jpg