zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Brežice

FOTO: Tekli so za Evo in Domna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 13:58

Lions klub Brežice je preteklo nedeljo v Termah Čatež z več kot 300 tekačicami in tekači, med katerimi je bilo tudi ogromno otrok, uspešno izvedel še en dobrodelni tek »Tečem – da pomagam«.

To je vseslovenski dogodek, ki ga pod okriljem Zveze Lions klubov - District 129 organizirajo posamezni klubi. Lions klub Brežice je skupaj s Športnim društvom Terme Čatež sodeloval že četrtič. Tokrat so tekli za 4- letno deklico Evo in 16- letnega Domna. Eva ima že od rojstva hude razvojne težave, trenutno pa ima največje težave z vidom. Domen je povsem nepokreten, ima Canavano bolezen. Lions klub Brežice bo vsakemu doniral 1000 evrov, ki jih je zbral s prijavninami na tek ter donacijo Vzajemne in ostalimi donacijami.

Na tek so v brežiškem klubu izredno ponosni, saj se ga vsako leto udeleži vse več tekačev in tekačic, tudi veliko družin z otroci. Tokrat so se teku za Evo in Domna pridružili tudi ambasadorji teka Rok Kerin, Leda Krošelj, Nika Glojnarič.


Najmlajši so se preiskusili v dvestometrskem teku in teku na 1 km, odrasli pa na 3 km in 10 km, poleg tega je bil organiziran še tek z zavezanimi očmi. Dobordelne tekače sta pozdravila tudi župan Ivan Molan, in poslanec v DZ Igor Zorčič.