zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Bizeljsko

FOTO: Tradicionalna Sotla-Sutla na Bizeljskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2013 21:03

Društvo slovensko hrvaškega prijateljstva Sotla Sutla je v Gostilni Šekoranja na Bizeljskem izvedlo tradicionalno, že 12. srečanje prijateljev z obeh strani mejne reke Sotle, na katerem sodelujejo tudi predstavniki Državnega zbora Slovenije in Hrvaškega sabora ter ugledne osebe obeh držav.

Srečanja potekajo izmenjaje na obeh straneh, še v Zaprešiču na Hrvaškem, pokrovitelj tokratnega je bil predsednik Državnega zbora Janko Veber, udeležil se ga je tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, pričakovali smo njegovega hrvaškega kolega, a Stipe Mesič, ki se je lani le na hitro oglasil, tokrat ni prišel.
Eden od pobudnikov prijateljstva, gostilničar Franc Sinek Šekoranja je dejal, da moto srečanja s krasne zagorske'popefke' 'Dobro nam došel, prijatelj' pove vse, saj je namen srečanja ohranjanje prijateljstva v katere je ostro zarezala državna in schengenska meja. Izrazil je upanje, da bo z vstopom Hrvaške v EU po 1. juliju nekoliko olajšala postopke prehoda in seveda tudi tradicionalno druženje,kipa ostaja. Prizadevanja za ohranjanje prijateljstva in tkanja novih poznanstev je pozdravil župan Ivan Molan,ki je dejal, da so prijateljstva prebivalstva ob meji ostala in vzdržala, kljub različnim političnim opcijam in tudi občasno napetim trenutkom med državama.
V kulturnem programu so zbrane pozdravili tamburaši KUd Oton Župančič Artiče, tekom druženja pa zaigrala še kapelska godba, Društvo vinogradnikov Bizeljsko pa je pripravilo degustacijo najbolje ocenjenih vin in najboljšim podelilo priznanja.
VIP teniški turnir, ki je ob druženju osrednja nit srečanja, je dež onemogočil, a razpoloženja ni mogel pokvariti.