bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Trebnje

FOTO: Trebanjci pozdravili Skubeta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2013 12:40

V Mestnem parku v Trebnjem so ob vrhunski uvrstitvi slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu pripravili sprejem za reprezentana in sokrajana Sebastiana Skubeta.

Skubeta je pričakala prava dolenjska veselica, in sicer nastopili  so Ansambel zidaniški kvintet, Ansambel Pogum, Občinski pihalni orkester Trebnje in Trebanjske mažorete, Žan Ograjšek in tudi tisti, ki so zaznamovali Sebastianovo kariero, Rokometni klub Trebnje in vsi ponosni sokrajani, ki so ves čas, tako kot tudi vsi ostali, stiskali pesti za junaka Sebastiana Skubeta.

Prisrčen sprejem in veliko podporo navijačev so slovenski rokometaški, ki so na SP v Španiji osvojili odlično 4. mesto, doživeli že na brniškem letališču ob vrnitvi v domovino.

Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v skupinskem delu v Zaragozi premagali tekmece iz Savdske Arabije, Južne Koreje, Belorusije, Srbije in Poljske. V osmini finala so bili boljši od Egipčanov, v četrtfinalu od Rusov, v polfinalu so izgubili s Španci, v tekmi za tretje mesto pa s Hrvati.

Sprejem za reprezentante pa je pripravil tudi predsednik republike Borut Pahor, skupaj z ministroma za  izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žigo Turkom. Pahor je vsem skupaj iskreno čestital in poudaril, da je četrto mesto izjemen dosežek, ki je navdih vsem v Sloveniji.

Roman Šavrič o sprejemu