pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Trebnje

FOTO: Trebanjski koš bodo popestrili Kelti in Rimljani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 07:47

Prihodnji vikend, od 17. do 19. junija, bo v Trebnjem potekala že 28. prireditev 'Iz trebanjskega koša.' Letos jo bodo popestrili Kelti in Rimljani.

Petkovemu dnevu tridnevne prireditve so nadeli ime Morski dan, ker bo takrat v Športnem parku Trebnje od 17. ure dalje potekal turnir krajevnih skupnosti v odbojki na mivki s spremljevalnim programom, hkrati pa bo od 19. ure dalje pri Ribarnici Glivar potekal dalmatinski večer s klapo Jadranski maestrali.

V soboto, 18. junija, pripravljajo vsebinsko bogat in razgiban Dan Keltov in Rimljanov s celodnevno »rimsko tržnico« (od 10. ure dalje), nastopi učencev osnovnih šol v občini Trebnje (okoli 12. ure), prihodom legionarjev in rimskega prebivalstva iz Velike Gorice in Vipave, najraznovrstnejšimi delavnicami, popoldanskimi nastopi društev, nastopi antičnih potujočih glumačev Teatra Cizamo in ob 19. uri tradicionalno povorko društev. Večerno dogajanje bodo popestrili tako mladi lokalni glasbeniki združeni v B27', potem Nina Pušlar s skupino in za konec ansambel Ceglar. Vse skupaj se bo dogajalo na Golievem trgu.


V nedeljo, 19. junija bo v znamenju v Športnega dneva ob 12. trebanjskem kolesarskem maratonu Dana, med 10. in 14. uro, ob 14. uri bo potekal mimovoz kolesarjev Dirke po Sloveniji in ob 15. uri predstavitv novega reševalnega vozila ZD Trebnje. Ob približno 16. uri bodo v Športnem parku Trebnje Igre brez meja za ekipe krajevnih skupnosti, za zabavni program pa bo poskrbela skupina P.L.i.N., ki bo s seboj tokrat pripeljala posebnega gosta, Tilna Artača.