phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Novice

FOTO: Tri polnilnice za električne avtomobile že v uporabi

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2019 08:59

V občini Mokronog-Trebelno delujejo tri polnilnice za električna vozila.

Na cestah je vse več električnih avtomobilov, zato tudi uporaba polnilnih postaj narašča. Ena glavnih prednosti je brezplačno polnjenje na javnih mestih – v občini Mokronog-Trebelno imajo postavljene tri polnilnice.

Dve AC polnilnici (eno- ali trifazne vtičnice, daljše, nekajurno polnjenje) so postavili avgusta, DC polnilnico (posebne vtičnice, hitro, nekajminutno polnjenje) pa septembra. Počasnejši polnilnici so postavili pri mrliški vežici na Trebelnem in gasilskem domu v Mokronogu, postaja za hitro polnjenje pa stoji pri Upravno-kulturnem središču Mokronog, pred vhodom na pošto. Pri vsaki sta urejeni tudi pripadajoči parkirni mesti. Do danes so imele polnilnice skupaj že več kot 20 polnjenj.„Kljub temu, da o postavljenih polnilnicah za električna vozila skoraj še nismo govorili naglas, lahko ocenim, da je bila odločitev za prijavo na razpis EKO sklada in za postavitev polnilnic pravilna. Lastniki električnih vozil namreč že pridno uporabljajo to novo pridobitev v občini,“ je zadovoljna direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Za urejanje potrebne infrastrukture in polnilne postaje je občina namenila dobrih 14 tisoč evrov, od tega so preko razpisa EKO Sklada uspešno pridobili 11 tisoč evrov.

Mojca Pekolj o postavljenih polnilnicah za elektricna vozila