zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

FOTO: Tudi danes številne komemoracije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.10.2015 07:01

Na našem koncu so tudi danes potekale številne komemoracije ob jutrišnjem dnevu spomina na mrtve. Pripravili so jih v Šentrupertu, na Rojah pri Mirni, v Šentlovrencu, Mokronogu in Črnomlju.

Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Šentrupert je pripravila žalno slovesnost ob dnevu spomina na mrtve pri spomeniku NOB v Šentrupertu, občinska organizacija ZB za vrednote NOB Mirna pa  pri spomeniku NOB na Rojah – Mirna.

Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Mokronog je slovesnost pripravila pri pokopališču v Mokronogukrajevna organizacija ZB za vrednote NOB Velika Loka pa pri spomeniku NOB v Šentlovrencu.

Komemoracija na Gričku v Črnomlju

Občina Črnomelj in tamkajšnja izpostava JSKD sta pripravili Komemoracijo ob dnevu spomina na mrtve. Potekala je na Gričku ob spomeniku NOB, posvečenem 1250 padlim žrtvam fašističnega nasilja med drugo svetovno vojno v Beli krajini. Delegacije občin Bele krajine, ZB za vrednote NOB Semič, Črnomelj in Metlika ter ostali so položili vence in cvetje ter se priklonili padlim Belokranjcem.
Slavnostni govornik je bil metliški župan Darko Zevnik, v kulturnem programu pa so nastopili MPZ Samospev Črnomelj, Recitatorji OŠ Mirana Jarca Črnomelj ter Godba na pihala Črnomelj.

Nagovor metliškega župana Darka Zevnika