Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Ribnica

FOTO: Tudi Ribnica je zažarela

Piše: Občina Ribnica, T.P.

Čas objave:
11.12.2019 09:25

Prejšnji konec tedna se je tudi Ribnica pridružila krajem po Sloveniji in vstopila v ta veseli praznični čas, ko zadiši po božično- novoletnih radostih.

V petek, 6. decembra, malo po 17. uri je župan občine Ribnica Samo Pogorelc, v družbi več kot tisoč obiskovalcev pritisnil gumb prazničnega vzdušja in naznanil odprtje veselega decembra v Ribnici. Prvič v zgodovini Ribnice je v soju prazničnih luči poleg mestnega jedra in drsališča pred Rokodelskim centrom Ribnica, zažarel tudi ribniški grad, ki bo letos ponudil številne božično – novoletne dogodke za vse generacije.

prižig-luči-v-ribnici, prižig-luči
Prižig luči v Ribnici
Foto: Matevž Petrovič

Sledil je pester kulturno zabavni program s praznično vsebino. Na grajskem odru so se predstavili člani pevskega zbora OŠ Ribnica pod vodstvom zborovodje Nataše Arko, Društvo plesalcev in mažoretk Ribnica s plesno točko Egipt pod mentorstvom Jane Rus, naše vzgojiteljice z Vrtca Ribnica, z gledališko zasedbo CICI MICI pod mentorstvom Agate Ilc, ki so uprizorile gledališko igro o radodarnosti in dobrodelnosti. Prijeten praznični večer se je nadaljeval z druženjem in znanimi plesnimi ritmi naše domače skupine Fortissimo.

prižig-luči-v-ribnici, prižig-luči
Prižig luči v Ribnici
Foto: Matevž Petrovič

Celotno praznično dogajanje pa so popestrili Grajska kavarna in številne stojnice, ki so ponujale tople napitke, zimske dobrote in bogato darilno ponudbo. Predstavili so se Vrtec Ribnica, OŠ dr. Franceta Prešerna, Oblekca, Pincaponca, Brezglutenski zvonček, Only My, Družinsko čebelarstvo Kojek, Vdc Ribnica- CUDV Draga, Gabi Osvald, SAFFY, Brewwood Craft Brewery, Ribniški Študentski Klub, Laura, Albina Zorc, vrhunski slaščičar Gorazd Potočnik - Gox in drugi...

Decembrski program se bo nadaljeval zadnji teden v mesecu, ko se bodo na grajskem odru predstavili še Nika Zorjan, Rock o clock, K- Rocks in Dejan Vunjak. Od leta 2019 se bomo poslovili in pozdravili leto 2020 z organiziranim silvestrovanjem na prostem. Točno opoldne bodo v družbi animatorja Mali Buja in Dedka Mraza najprej odštevali najmlajši, zvečer pa se bomo lahko družili in zabavali s skupino Fortissimo. Poskrbljeno bo za dobro gostinsko ponudbo in točno ob polnoči bo nebo nad grajskim kompleksom razsvetlil veličastni ognjemet.

Kaj vse se bo še dogajalo v Praznični Ribnici, si lahko preberete tukaj