sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Brežice

FOTO: Umetnik, veterinar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.02.2013 16:08

Veterinarji so tisti, ki včasih vidijo najhujšo plat človeka. To so ljudje, ki lepoto živali vidijo vsak dan in na njih je dobiti odgovore od bitij, ki znajo skoraj vse - le govoriti ne. Zato jih je prav ceniti in jim priznati delo, ki ga delajo.

V tej dolgi, snega polni in hladni zimi žal vse pogosteje poročamo o zapuščenih mladičkih, neželjencih, ki vse prevečkrat končajo kot žrtve človeške krutosti. Mi se s tem srečamo mogoče tu in tam, veterinarji pa so tisti, ki to počnejo dan za dnem, s tem živijo in nekateri ob tem tudi - čudovito ustvarjajo.

Dr. Dragutin Bratković je dolgoletni član veterinarske ekipe v Veterinarski bolnici in zavetišču Brežice. Ob slikah na socialnem omrežju Facebook sem opazila čudovite akvarele in ga povprašala o njih.

Dr. Bratković slika že od gimnazijskih dni, kar približno znaša že 30 let. Najpogostejše tehnike so akvarel, olje na platnu. akril, pastel, svinčnik, motivi pa v glavnem mali (in večji) pacienti, ki so prepuščeni njegovemu znanju in sposobnosti, da jim pomaga, kadar so v stiski.

Svojih slik, pravi, še ni nikjer objavljal, tako da mu bo to prva "uradna" objava. Trenutno jih objavlja na Facebook profilu Veterinarske bolnice in zavetišča Brežice nekatere so v zasebni lasti, nekatere pa tudi na prodaj. 


Omenimo še, da v Zavetišču Brežice počasi nastaja preobremenjenost z odvrženimi in zapuščenimi mucami in bojo veseli vsakega klika, obiska in pomoči - kar je najmanj, kar lahko naredimo za živali.

Dr. Bratković je Radiu Krka dovolil objavo nekaterih njegovih slik, v katerih lahko uživate v fotogaleriji, za kar se mu zahvaljujemo in želimo še veliko navdiha.