Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Mirna

FOTO: Uredili bodo trim stezo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2012 10:14

Skoraj 138 tisoč evrov načrtovana vredna naložba v ureditev trim steze od ribnika na Mirni do Gorenje vasi bo vendarle lahko postala resničnost. Društvu Partizan je uspelo pridobiti nekaj več kot 99 tisoč evrov, občina Mirna bo primaknila slabih 36 tisočakov.

Naložba mora biti zaključena do konca prihodnjega septembra.

„Projekta smo se lotili, ker smo želeli k odlični trasi proti Gorenji vasi dodati nekaj malega, kar bi popestrilo to pot, hkrati pa ne bi preveč posegalo v naravo. Malo v hecu: bilo nam je dolgčas, ko smo tekli, potm pa se je porodila ta ideja o trim stezi. Ko bo na Mirni trim steza, jo bo lahko uporabljal vsak rekreativni tekač ali sprehajalec, da bo aktivno in kvalitetno preživel svoj prosti čas. Prav tako bodo lahko stezo uporabili posamezni klubi, ki bodo trenirali svoje športnike,“ pravi predsednik Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna Igor Kašič.

Na pet kilometrov dolgi poti bo 13 oziroma 12 postaj (prva in zadnja bosta prostor za ogrevanje oz. raztezanje) in na njih enajst naprav iz vakumsko impregniranega lesa. Na vsaki postaji bo tabla s predlaganimi vajami, ki jih bo športnik lahko izbral po svojih zmožnostih, željah in glede na namen. Ob ribniku, tam, kjer danes stojijo zapuščene sanitarije, bodo postavili kontejner s sanitarijami in uredili parkirišče. Trim steza sama po sebi ne bo velik poseg v naravo, lahko pa jo bo uporabil širok krog ljudi vseh generacij in bo tako prinesla neko dodatno vrednost.

Naložba je ocenjena na skoraj 138 tisoč evrov, pri čemer jih nekaj več kot 99 tisoč evrov zagotavlja program Evropski program za razvoj podeželja LEADER, skoraj 36 tisočakov bo prispeval proračun Občine Mirne, 2.550 evrov pa partnerji pri projektu. Nosilec projekta je Društvo Partizan Mirna, ki je sklep o sofinanciranju namesto v prvi polovici leta prejel šele pred dnevi, naložbo pa mora izpeljati do konca septembra 2013.