hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Zvita feltna Njena.si

Pevec slovenske skupine se je poročil

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Novice Brestanica

FOTO: V Brestanici novo krožišče z navezovalno cesto

Piše: L.P.C.

Čas objave:
26.04.2018 12:48

Župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik Sveta KS Brestanica Vlado Bezjak sta včeraj namenu predala novo krožišče na državni cesti Brestanica – Podsreda z novo navezovalno cesto pri bazenu Brestanica.

Projekt v skupni višini 1, 1 milijona evrov je vključeval še ureditev parkirišča pri bazenu, izgradnjo mostu preko potoka ter ostalo infrastrukturo, od javne razsvetljave, pločnikov, kolesarske steze, dveh avtobusnih postajališč, meteorno in fekalno kanalizacijo. Hkrati so namenu predali tudi nekaj več kot 388 000 evrov vredno novo kanalizacijsko omrežje Jetrno selo.

Kot je poudaril župan mag. Miran Stanko, je bil projekt izgradnje krožišča, ki je potekal od novembra 2016 do konca leta 2017, zasnovan predvsem z namenom izboljšati prometno varnost na območju križišča državne ceste Podsreda - Brestanica in odcepa na lokalno cesto proti Armeškem, cestne povezave proti Jetrnemu selu ter razbremenitev območja ob osnovni šoli in vrtcu. Zdaj ves promet, ki je prej potekal mimo šole in vrtca, teče po krožišču, mimo bazena in po preurejenem križišču proti Jetrnemu selu. Del ceste mimo šole in vrtca je sedaj na voljo le pešcem in kolesarjem, za motorni promet pa je zaprt.


V sklopu projekta so zgradili novo krožišče na državni cesti, s pločniki, kolesarsko stezo, javno razsvetljavo in novima avtobusnima postajališčema, mostom čez Dovški potok in cestno povezavo med krožiščem in mostom. Druga faza projekta je obsegala ureditev parkirišča pri bazenu, cestno povezavo med novim mostom in rekonstruiranim križiščem proti Jetrnemu selu ter del obnovljene Šolske ulice do šole in vrtca. V sklopu tega je bil zgrajen pločnik, javna razsvetljava, meteorna in fekalna kanalizacija ter ostala infrastruktura.

Hkrati z novo cestno infrastrukturo so namenu predali tudi v lanskem letu zgrajeno kanalizacijsko omrežje v Jetrnem selu, ki je vključevala 1265 metrov kanalizacije, 220 metrov tlačnega voda, dve črpališči, hkrati pa so položili tudi cevi za širokopasovne povezave. Skupna vrednost te naložbe je znašala nekaj več kot 388 tisoč evrov.

Dogodek, ki ga je povezovala Margareta Marjetič, so popestrili učenke in učenci OŠ Adama Bohoriča Brestanica, Rajhenburški oktet ter člana Kulturnega društva Svoboda Brestanica.