mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju podelili najvišja priznanja

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
19.02.2020 13:29

V Kulturnem domu Črnomelj, je Občina Črnomelj, v torek, 18. 2. 2020, z osrednjo proslavo obeležila praznik občine. Župan Andrej Kavšek je podelil priznanja občine, od katerih je najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj prejela profesorica Marija Jelenič. Diplomo občine sta prejela poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj in Športno društvo Butoraj, ki ga zastopa Janez Perušič. Športnik 2019 leta je postal Andraž Cimerman, športnica leta 2019 Iva Simčič in športni kolektiv leta 2019 plesna skupina Destiny's Child.

Proslava 2020 05 m (1).jpg
Plaketo Občine Črnomelj je prejela profesorica Marija Jelenič
Foto: Jani Pavlin

Slavnostni govornik na proslavi je bil župan Andrej Kavšek, ki je v svojem govoru izpostavil, da želi, da so projekti, ki se jih loteva s sodelavci, narejeni kakovostno in cenovno sprejemljivo, kar pa zahteva svoj čas. Predstavil je več projektov, ki se trenutno izvajajo in izpostavil nekatere v pripravi. Župan je iskreno čestital tudi nagrajencem, ki so prejeli priznanja občine.

Proslava 2020 06 m.jpg
Plaketo Občine Črnomelj je prejela profesorica Marija Jelenič
Foto: Jani Pavlin

Najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj je prejela profesorica Marija Jelenič, ki je močno prispevala k napredku, ugledu in uspehu občine na področju vzgoje in izobraževanja, ter drugih zadev javnega pomena za mesto Črnomelj v devetdesetih letih svojega življenja, ki jih je praznovala letos.

Proslava 2020 04 m.jpg
Slavnostni govornik na proslavi je bil župan Andrej Kavšek
Foto: Jani Pavlin

Diplomo občine Črnomelj je prejel poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj, za vzpodbudno in aktivno delo na področju razvoja gasilstva in civilne zaščite na območju občine Črnomelj. Diplomo je prejelo tudi Športno društvo Butoraj za dolgoletno in aktivno delo, prispevek k širši razpoznavnosti občine in spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa, ter medgeneracijskega druženja. Diplomo je v imenu društva prevzel Janez Perušič.

Proslava 2020 08 m.jpg
Osrednja proslava praznika Občine Črnomelj
Foto: Jani Pavlin

Športnik leta 2019 je postal državni prvak v ulični košarki Andraž Cimerman, športnica leta 2019 Iva Simčič, ki trenira ju-jitsu in je v preteklem letu dosegla vrsto izjemnih dosežkov, športni kolektiv leta 2019 pa plesna skupina Destiny's Child, v kateri plešejo mladi nadobudni belokranjski plesalci.

Proslava 2020 03 m.jpg
Osrednja proslava praznika Občine Črnomelj
Foto: Jani Pavlin

Za kulturni program je poskrbel ZIK Črnomelj, za katerega je scenarij napisala Nastasja Schweiger, izvedli pa so ga člani ZIK Teatra. Program je povezoval Rok Babič.

V sklopu praznika je Občina Črnomelj občanom podarila predstavo Županova Micka, v izvedbi SNG Drama Ljubljana, ki bo danes ob 19. uri, v Kulturnem domu Črnomelj.