madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

Posnetek zaslona 2023-03-29 154751 Svet24.si

AI podoba papeža je zaskrbela strokovnjake: "To ...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

ekart Ekipa24.si

Drama v Planici! Mladi slovenski skakalec padel ...

rožen Njena.si

Ljubezen po domače: Pri Roženovih ni lahko, a so...

Radomlje-Olimpija13 Ekipa24.si

Olimpija si je obetala milijone, dobila pa ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju začetek gradnje večstanovanjskega objekta

Piše: Stanovanjski sklad RS

Čas objave:
06.07.2020 08:41

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je ob obisku Črnomlja v petek, 3. julija uvodoma izrazil veselje, da je lahko prisostvoval pri začetku gradnje večstanovanjskega objekta v naselju Čardak v Črnomlju. »Menim, da je ta projekt eden izmed pomembnejših, ki omogoča in spodbuja skladnejši regionalni razvoj. V Sloveniji bomo lahko s pomočjo takšnih projektov boljše živeli – ne samo v urbanih področjih, ampak tudi izven, kot je na primer prav Bela Krajina. Če so ljudje navajeni živeti zunaj velikih mest, je to treba spodbujati in podpirati. Projekt gradnje je zato pomemben doprinos za Črnomelj, nas pa še čaka skupno delo, da ohranimo mlade v Beli Krajini in drugih manjših naseljih.« Minister je še poudaril, da bo pristojno ministrstvo spodbujalo zakonodajo, ki bo v nadaljevanju bolj pozdravljala najemniški trg. Minister Vizjak je ob zaključku vsem zaželel dobro delo in uspešno gradnjo. Ob tem je zbrane pozdravil tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek.

mag. Andrej Vizjak.jpg
Mag. Andrej Vizjak
Stanovanjski sklad RS

»Zadovoljen sem, da smo na Javnem pozivu za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj 2020 uspeli pridobiti 30 od 48-ih stanovanj v večstanovanjskem objektu. Etažnost objekta je NP + VP + 3 + T, objektu pripada 69 parkirišč. Velikost stanovanj je med 40 in 75 kvadratnih metrov, razen v terasni etaži, kjer so nadstandardna stanovanja večjih površin,« je izpostavildirektor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec. Lokacija je odlično izhodišče za sprehode in športne aktivnosti v naravi, hitro dostopna pa je tudi mestna obvoznica. »Poleg je tudi dom starejših občanov in možnost koriščenja servisnih storitev,« je dodal mag. Remec.

mag. ─îrtomir Remec.jpg
Mag. Črtomir Remec
Stanovanjski sklad RS

»Naj poudarim, da je Stanovanjski sklad RS največji kupec objekta, ki bo odkupil 30 stanovanjskih enot v treh etažah, kar pomeni 57 odstotkov vseh prodajnih površin. Stanovanja v preostalih treh etažah bodo namenjena prostemu trgu, od tega bo 15 oskrbovanih. Rok za predajo vseh stanovanj je konec avgusta naslednjega leta,« je dejal Stjepan Jarnević, direktor podjetja TGH. Vrednost projekta se ocenjuje na 5 milijonov evrov. Primopredaja stanovanj bo izvedena do konca avgusta 2021.

Stanovanjski sklad RS je preko Javnega poziva tako skupaj v letu 2019 in 2020 pridobil 356 stanovanjskih enot na lokacijah po več slovenskih regijah, od tega sta 202 stanovanjski enoti v gradnji v Radencih, Gornji Radgoni, Mežici, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Kočevju, Črnomlju in Brežicah. S tem uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnost prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

»Stanovanjski sklad RS ima namen do leta 2023 skupno zagotoviti 2.144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov. Naš namen je, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 118 občin s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine k sodelovanju na naših programih,« je strnil mag. Črtomir Remec.