državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju zaključili z usposabljanjem mladinskih delavcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.11.2015 13:47

Črnomaljski Mladinski center BIT je pretekle dni gostil 28 mladih iz 17-ih držav, ki so se udeležili usposabljanja Advanced Volunteer Management, ki ga je MC BIT organiziral in gostil v sklopu evropskega programa Erasmus+. Projekt, ki ga je vodila trojica izkušenih trenerjev, je plod dolgoletnega sodelovanja MC BIT v mreži mladinski organizacij jugovzhodne Evrope SEEYN.

28 mladinskih delavcev iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Grčije, Madžarske, Italije, Latvije, Makedonije, Črne gore, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije, Španije in Slovenije, je dober teden dni preživelo v Črnomlju, kjer so se udeležili usposabljanja Advanced Volunteer Management.

Projekt se je odvijal v Dijaškem domu, ki ga je država letos po zaprtju prenesla na Občino Črnomelj. To je pomenilo, da so morali v MC BIT sami, skupaj z zunanjimi izvajalci, poskrbeti za pripravo objekta.

Preko interaktivne in kreativne metodologije ter orodij neformalnega izobraževanja so v MC BIT dvignili nivo kompetenc mladinskim delavcem in vodjam prostovoljcev ter podali nove ideje kako ustvariti, implementirati in vzdrževati kvalitetne sisteme in modele prostovoljstva, kako začeti in organizirati razne prostovoljske projekte, iniciative in aktivnosti, kako voditi razvoj in dobro počutje prostovoljcev, kako promovirati prostovoljstvo in vrednote, ki jih predstavlja, pa tudi kako izboljšati prepoznavnost in priznavanje sposobnosti, znanja ter izkušnje mladih prostovoljcev.

Projekt je prinesel tudi nove dogovore glede priprave dolgoročnih strateških partnerstev v okviru akcije K2 v programu Erasmus+ Youth in Action.