Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Dobova

FOTO: V Dobovi danes že 4276 tujcev. Pričakujejo še okoli 1000 migrantov.

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.11.2015 16:07

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova so danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljali štirje vlaki s 4276 tujci. Nekaj po polnoči je pripeljal vlak s 1078 osebami okoli 6. ure je pripeljal vlak z 997 tujci, ob 14. uri vlak, na katerem je bilo 1084 oseb in nekaj pred 17. uro vlak s 1117 osebami.

  V Dobovi okoli 21. ure pričakujejo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov okoli 1000 migrantov.

Trenutno je na železniški postaji v Dobovi 1117 tujcev, ki so prispeli z vlakom okoli 17. ure in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1000 tujcev. Po opravljenih policijskih postopkih, zdravstveni in humanitarni oskrbi, bodo policisti upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete, tujce z vlaki in avtobusi pospremili v nastanitvene centre v notranjosti države. Med 7. in 17. uro so v nastanitvene centre pospremili okoli 2300 migrantov.


Včeraj in ponoči so policisti po opravljenih policijskih postopkih prebežnike z vlaki in avtobusi spremljali v nastanitvene centre v notranjost države. Vsem prebežnikom so po prihodu v Slovenijo v Dobovi nudili zdravstveno in humanitarno oskrbo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Včeraj so iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo evidentirane migrante prepeljali trije izredni potniški vlaki, po eden zjutraj, popoldne in zvečer. Prepeljali so 1584 migrantov. Danes je en izredni vlak iz Dobove v Avstrijo že prepeljal 507 evidentiranih migrantov, so sporočili s PU Kranj.
.