pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Dobova

FOTO: V Dobovi tudi nemška in češka pomoč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2015 10:59

Na meji imajo slovenski policisti ponovno mednarodno pomoč, tokrat iz Nemčije in Češke. Ponoči in zjutraj sta sicer v Dobovo prispela dva nova vlaka s skupno okoli 2000 begunci. Na mejni prehod v Petišovcih so avtobusi zjutraj pripeljali okoli 400 prebežnikov, podobno število ljudi pa je prav tako z avtobusi prispelo tudi v Dobovec in Bistrico ob Sotli. Že sinoči so v Gruškovje pripeljali deset avtobusov s 551 migranti.

DOBOVA

Ponoči, nekaj pred 4. uro, je v Dobovo pripeljal vlak s 1034 migranti, nekaj po 7. uri pa še en vlak z 973 ljudmi. V nedeljo je sicer v Dobovo in na mejni prehod Obrežje prispelo nekaj več kot 4300 migrantov. Trenutno je po podatkih novomeške policijske uprave na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1300 tujcev. Vsem so nudili zdravstveno in humanitarno oskrbo, po opravljenih policijskih postopkih pa bodo v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot v nastanitvene centre v notranjosti države. V nedeljo in ponoči so jih z vlaki in avtobusi spremljali v nastanitvene centre v Šentilj, Gornjo Radgono, Lendavo in Postojno.

PETIŠOVCI

Na mejni prehod v Petišovce je ob 6. uri z osmimi avtobusi prispelo okoli 400 prebežnikov. Tujce bodo evidentirali v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi. V nedeljo zvečer in danes ponoči so sicer iz sprejemnega centra Petišovci in Dolga vas v nastanitveni center v Gornjo Radgono pripeljali in nastanili 635 migrantov, ob 23. uri pa so iz Dobove v nastanitveni center v Lendavo pripeljali še 200, v Gornjo Radgono pa 359 migrantov, so sporočili s soboške policijske uprave.

GORNJA RADGONA

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 994, v Lendavi pa 200 migrantov.

ŠENTILJ, GRUŠKOVJE

V nedeljo zvečer je v sprejemni center Gruškovje s Hrvaške prispelo skupaj deset avtobusov s 551 migranti, 548 pa so jih po registraciji že pripeljali v nastanitveni center Šentilj. Ob 20.30 je iz Dobove v Šentilj prispel vlak z 900 migranti, ob 2.40 pa še trije avtobusi z 161 migranti, so sporočili s Policijske uprave Maribor.


Avstrijski varnostni organi ponoči niso sprejeli nobenega migranta. Trenutno je tako v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 3479 ljudi, v sprejemnem centru Gruškovje pa tri osebe.

V nastanitvenem centru Šentilj sprejemajo 1007 migrantov, ki so tja prispeli po 6. uri z vlakom iz Dobove, v sprejemnem centru Gruškovje pa sprejemajo okoli 200 migrantov, ki so jih tja pripeljali hrvaški varnostni organi s štirimi avtobusi.

CELJE

Na območju Policijske uprave Celje so v nedeljo evidentirali 558 migrantov. Evidentiranje je potekalo na vstopnih točkah Dobovec in Bistrica ob Sotli, po končanem evidentiranju pa so migrante namestili v nastanitvenem centru v Celju. Danes jih bodo odpeljali v Šentilj.

DOBOVEC, BISTRICA OB SOTLI

Okoli šestih zjutraj so na vstopni točki Dobovec in Bistrica ob Sotli pripeljali osem avtobusov migrantov. Po koncu evidentiranja, ki še poteka, jih bodo odpeljali v Šentilj.

VRHNIKA

V nastanitveni center na Vrhniki so iz sprejemnega centra na Dobovi okoli 7. ure pripeljali 402 migranta. Po opravljenem registracijskem postopku jih bodo odpeljali proti Šentilju.