mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Gabrje

FOTO: V Gabrju so se razveselili novih prostorov

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2021 07:28

Dan pred praznikom obeležitve prve slovenske tiskane knjige, dnevom reformacije, so slovesno otvorili prizidek in obnovljene prostore - gasilskega (kulturnega) doma.

Na sončno sobotno popoldne je župan mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni, skupaj s predsednikom PGD Gabrje, Robertom Rukšetom in predsednikom KS Gabrje Rokom Mežnarjem svečano predal namenu nov prizidek h gasilskemu in kulturnemu domu na Gomilah.

Novi prostori so nadomestili staro orodjarno, ki je bila zaradi prenove vaškega središča porušena. Domači gasilci so s prizidkom in obnovo obstoječih prostorov pridobili sodoben dom za opravljanje svoje dejavnosti. Dogodek so pospremili domači in vabljeni gasilci iz sosednjih vasi, krajani ter ostali vabljeni gostje.

Dogodek so s kulturnim programom popestrili mladi gasilci pod vodstvom Darje Gazvoda. Domači župnik, Lojze Brce je prostore in podobo zavetnika gasilcev Sv. Florijana blagoslovil. Le tega je upodobil znan gasilec, kovač in človek dobre volje Avgust Burger. Župan je ob tem čestital aktualni ekipi gasilskih državnih prvakinj v kategoriji članice B iz naše vasi.