benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Kočevje

FOTO: V Kočevju skozi več vrat do občinskih soban

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2015 10:26

Vstopni režim v prostore občine Kočevje, ki si ga je osmislila nova občinska uprava, ni po meri (vseh) tamkajšnjih ljudi. Nekatere naj bi celo (pre)strašil. Moteč naj bi bil ne preveč uvideven varnostnik oziroma vhodna vrata na električni premik v pritličju stavbe in tudi takšna vrata na dveh traktih v prvem nadstropju skozi katera se pride do soban občinske uprave , tudi županove.

Pred njegovimi vrati se so se v preteklosti zgrinjali (ne napovedani) občani, ki večkrat niso upoštevali vnaprej dogovorjenega urnika (župan svojo dolžnost opravlja nepoklicno), gneča je hromila delo celotne uprave, včasih so padle težke besede, prihajalo je do prerivanj. » Tako več ni šlo naprej, » je razloge novih vstopnih pravil pojasnila Lilijana Štefanič, direktorica občinske uprave in poudarila, »Med delovnim časom smo bili dolžni zaposlenim zagotoviti mir. Sicer pa namigi, ki jih navajate, do mojih ušes še niso prišli. Če pa bi, bi zagotovo ukrepali«.

Občina Kočevje je glede na strukturo prebivalcev posebna tudi zaradi velikega števila Romov pa Štefaničeva bržkone tudi zaradi tega kot primerljivo pri varovanju uradnih prostorov navaja občino Črnomelj. Navedbo, da poznajo v Kočevju takšne pregrade v službenih prostorih le še na tamkajšnji policijski postaji, na centru za Socialno delo, ker imajo pogosto opraviti z ljudmi iz drugih socialnih skupin pa ne , je Štefaničeva razložila, da si tudi v Centru tega zagotovo želijo, a jim država za to ne zagotovi denar. »Mi se moramo primerjati z drugimi občinami, denimo o onimi Ljubljani, z ministrstvi… , ker je tudi tako urejeno. Rada bi povedala, da so vsa vrata ob uradnih urah vedno odprta, če so bila slučajno kdaj pa kdaj zaklenjena, pa je to zgolj izjema. Če pa občani začutijo , da so pri tem prikrajšani, lahko podajo pripombo, ki jo bomo še vročo rešili, » obljuba Štefaničeva in znova poudarja, da je bila odločitev o »posodobljenemu« varovanju pravilna.

Treba je povedati, da se za to niso odločili v prostorih Upravne enote, nadstropje višje. Z izračunom, koliko denarja davkoplačevalcev naj bi stala vratna prenova, Štefaničeva ni postregla, povedala pa je, da varnostnik občino na mesec stane 1750 evrov bruto z DDV. V Kočevju, kjer že dolgo pošteno tolče revščina, vsak denar , ki ga občina vlaga v nedobičkonosne posle,ne naleti na privolitev ljudi, tudi občinskih svetnikov.

Slednji naj bi na naslednji seji izčrpno spraševali župana dr. Vladimir Prebiliča in Štefaničevo o smotrnosti »že tretjega Horor Legalisa(pri tem s prstom kažejo na pred leti županovo postavljanje dodatnih varnostnih kamer po mestu in pobudi za omejitev gibanja v nočnemu času.

Lilijana Štefanič o težavah.mp3


Liljana Štefanič o odločitvi.mp3