pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

FOTO: V KS Mestne njive izpeljana vrsta projektov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.05.2016 15:44

Svet novomeške Krajevne skupnosti Mestne njive v novi sestavi deluje že dobro leto in pol. V tem času so pod vodstvom predsednika Gregorja Klemenčiča in v sodelovanju z mestno občino Novo mesto izpeljali kar nekaj zahtevnih investicijskih projektov.

Že lani so obnovili komunalno in cestno infrastrukturo na sami ulici Mestne njive, zamenjali vodovodne in kanalizacijske vode, vključno s priključki za vseh 8 blokov in v celoti preplastili cestišče. Precej pa je bilo narejenega tudi letos. Klemenčič pojasnjuje: " V letošnjem letu smo na novo asfaltirali športno igrišče, kjer so pred kratkim izvedli tudi vse talne označbe, postavli nove table in obroče za koše. Na novo smo uredili semaforski režim na semaforju pri Motoroilu, poleg tega pa smo tudi spremenili prometni režim na Koštialovi ulici, od pokopališča do Mestnih njiv."

Kot je povedal predsednik Klemenčič, so izpeljali še nekaj ostalih akcij, predvsem s ciljem, da povezujejo krajane in s skupnimi akcijami naredijo čim več. A čaka jih še veliko dela. Tako bodo še letos postavili oglasne table, saj jih v Krajevni skupnosti Mestne njive ni, prav tako pa bodo sodelovali z občino pri investiciji priključka Kettejevega drevoreda na Seidlovo cesto, to je pri Športni dvorani Marof. Celovito želijo urediti tudi športno igrišče in poskrbeti za določene manjše ureditve prometnih poti v ostalih ulicah krajevne skupnosti.


Vse te načrte bo Svet Krajevne skupnosti Mestne njive predstavil na jutrišnjem pikniku ob 17.uri, kamor so vabljeni vsi krajani in krajanke.

Predsednik KS Mestne njive Gregor Klemenčič