državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Sevnica

FOTO: V novo šolsko leto z novimi prostori

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.08.2016 17:23

V Sevnici se pred pričetkom novega šolskega leta zaključujeta gradnja šole v Tržišču in telovadnice v Šentjanžu. Obe prinašata zelo kakovostne vzgojno-izobraževalne pogoje, pa tudi večnamenska prostora za izvedbo raznih družabnih prireditev.

Z gradnjo nove osnovne šole v Tržišču je Občina Sevnica kot investitor pričela konec avgusta 2014. Nova devet-oddelčna šola ima poleg učilnic še knjižnico, šolsko kuhinjo z jedilnico, tehnične prostore, prostore za upravo šole, večnamenski prostor, novo telovadnico. S 1. septembrom 2016, ko se pričenja pouk na novi lokaciji, bo vse našteto velik premik v pogojih vzgojno-izobraževalnega dela; prej je pouk namreč potekal na treh lokacijah.

Po lani izvedeni energetski sanaciji Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž je šolski kompleks zaokrožila še izgradnja nove telovadnice. Investicija izpolnjuje dolgoletno potrebo po sodobnih prostorih za delo v osnovni šoli, prav tako pa tudi potrebo po večjem prostoru za večnamensko rabo, namenjenemu kraju in krajanom. Gradnja je zaključena, uporabno dovoljenje je pridobljeno, v prvih septembrskih dneh pa bo telovadnica dobila še novo opremo. Načrtovana otvoritev telovadnice je v jeseni, v okviru praznika Krajevne skupnosti Šentjanž.