atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Zdole, Koprivnica

FOTO: Krška občina ima 28 javno dostopnih defibrilatorjev

Piše: Občina Krško

Čas objave:
11.06.2020 10:33

V okviru participativnega proračuna so občani med drugim v lanskem letu na predlog Mitje Omerzela in Sandija Lekšeta izglasovali tudi nabavo defibrilatorjev za območji krajevnih skupnosti Zdole in Koprivnica. Podžupan občine Krško Vlado Grahovac je včeraj predsednikoma sveta KS Zdole in Koprivnica Marjanu Zorku in Damjanu Bogoviču defibrilatorja tudi uradno predal.

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju, je poudaril podžupan Grahovac. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 28 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani www.krsko.si.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
V Krškem imajo 28 javno dostopnih defibrilatorjev
Foto: Občina Krško