zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Zdole, Koprivnica

FOTO: Krška občina ima 28 javno dostopnih defibrilatorjev

Piše: Občina Krško

Čas objave:
11.06.2020 10:33

V okviru participativnega proračuna so občani med drugim v lanskem letu na predlog Mitje Omerzela in Sandija Lekšeta izglasovali tudi nabavo defibrilatorjev za območji krajevnih skupnosti Zdole in Koprivnica. Podžupan občine Krško Vlado Grahovac je včeraj predsednikoma sveta KS Zdole in Koprivnica Marjanu Zorku in Damjanu Bogoviču defibrilatorja tudi uradno predal.

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju, je poudaril podžupan Grahovac. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 28 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani www.krsko.si.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
V Krškem imajo 28 javno dostopnih defibrilatorjev
Foto: Občina Krško