zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

terzi Ekipa24.si

Tragično! Kamera posnela grozljivo nesrečo, v ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

Novice Zdole, Koprivnica

FOTO: Krška občina ima 28 javno dostopnih defibrilatorjev

Piše: Občina Krško

Čas objave:
11.06.2020 10:33

V okviru participativnega proračuna so občani med drugim v lanskem letu na predlog Mitje Omerzela in Sandija Lekšeta izglasovali tudi nabavo defibrilatorjev za območji krajevnih skupnosti Zdole in Koprivnica. Podžupan občine Krško Vlado Grahovac je včeraj predsednikoma sveta KS Zdole in Koprivnica Marjanu Zorku in Damjanu Bogoviču defibrilatorja tudi uradno predal.

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju, je poudaril podžupan Grahovac. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 28 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani www.krsko.si.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
Predaja defibrilatorja
Foto: Občina Krško

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.

v-občini-krško-28-javno-dostopnih-defibrilatorjev, krško, defibrilator
V Krškem imajo 28 javno dostopnih defibrilatorjev
Foto: Občina Krško