kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: V Semiču Za večjo varnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2017 14:00

V okviru občinskega praznika, ki ga semiška občina praznuje 28. oktobra, so na Kalu predali namenu avtobusni postajališči.

Trak sta prerezala semiška županja Polona Kambič in občinski svetnik s Kala Rudi Kofalt, v kulturnem programu so nastopili kalski osnovnošolci, pridobitev pa je blagoslovil semiški župnik Luka Zidanšek.

Občina Semič postajališče11

Krajani so bili pridobitve še toliko bolj veseli, ker se je urejanje vleklo kar 11 let. Leta 2006 je namreč občina postavila prvo nadstrešnico na enem od makadamskih postajališč.

Občina Semič postajališče6

Lani pa so končno začeli gradnjo dveh avtobusnih postajališč s celotno rekonstrukcijo 140 metrov cestišča, ob tem pa postavili še šest svetilk. Dodatno so preplastili 540 metrov ceste med Podrebrijo in Štrekljevcem, občina pa je postavila še drugo nadstrešnico.

Poleg omenjene naložbe je občina v lanskem in letošnjem letu na pobudo vaščanov ter z njihovo pomočjo v obliki dela in denarja opravila še nekaj manjših, a za krajane nič manj pomembnih del. Uredili so ekološki otok, bankine, znižali brežine ter gozdno vlako Kalska Reber. Vse naložbe so veljale 260.000 evrov. Občina je prispevala 20.000 evrov, ostalo pa Direkcija RS za infrastrukturo.