Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Semič

FOTO: V Semiču Za večjo varnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2017 14:00

V okviru občinskega praznika, ki ga semiška občina praznuje 28. oktobra, so na Kalu predali namenu avtobusni postajališči.

Trak sta prerezala semiška županja Polona Kambič in občinski svetnik s Kala Rudi Kofalt, v kulturnem programu so nastopili kalski osnovnošolci, pridobitev pa je blagoslovil semiški župnik Luka Zidanšek.

Občina Semič postajališče11

Krajani so bili pridobitve še toliko bolj veseli, ker se je urejanje vleklo kar 11 let. Leta 2006 je namreč občina postavila prvo nadstrešnico na enem od makadamskih postajališč.

Občina Semič postajališče6

Lani pa so končno začeli gradnjo dveh avtobusnih postajališč s celotno rekonstrukcijo 140 metrov cestišča, ob tem pa postavili še šest svetilk. Dodatno so preplastili 540 metrov ceste med Podrebrijo in Štrekljevcem, občina pa je postavila še drugo nadstrešnico.

Poleg omenjene naložbe je občina v lanskem in letošnjem letu na pobudo vaščanov ter z njihovo pomočjo v obliki dela in denarja opravila še nekaj manjših, a za krajane nič manj pomembnih del. Uredili so ekološki otok, bankine, znižali brežine ter gozdno vlako Kalska Reber. Vse naložbe so veljale 260.000 evrov. Občina je prispevala 20.000 evrov, ostalo pa Direkcija RS za infrastrukturo.