državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Sodražica

FOTO: V Sodražici smučajo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2013 18:45

Smučišče Izver pri Sodražici, ki leži na planjavi na robu pod Travno goro , v neposredni bližini reke Bistrice, je edino večje in urejeno med ljubljanskim barjem in Kolpo.

Smučišče se z vsemi pomožnimi objekti, ki jo nalaga zakonodaja, razprostira 2,6 hektarja; dolgo je 300 metrov, vlečnica pa nekoliko daljša. Široko je 50 metrov in najbolj primerno za začetnike, mlajše oziroma šolarje in seveda druge . Na njem od 17. do 21. ure lahko smučate tudi pod žarometi. Vzdolž smučišča je tudi sankaška proga, za pridelavo umetnega snega imajo na razpolago dva snežna topa.

A k sreči sta napravi letos zaradi obilice naravnega snega bolj mirovali kot ne. Vlečnico na sidro so pognali v začetku januarja, vmes pa zardi pomanjkanja snega ni obratovala. Sicer so v klubu zadovoljni s povpraševanjem smučarjev , ki prihajajo od vsepovsod. Največ je seveda domačinov in Ribničanov, ki jim ne uspe oživiti smučišča v Danah. Pričakujejo tudi Kočevarje, saj v Dolgi vasi propada nekoč najlepši zimski objekt v tem delu Slovenije, je dejala predsednik kluba Marjan Grajš. Ta teden je na smučišču še posebej živahno. V dopoldanskem času izvajajo štiri urne tečaje smučanja, ki jih obiskuje kar 120 otrok.


In koliko boste plačali, če izberete pravilno odločitev, in se napotiti na prijetno smučanje v Sodražico?
Otroška poldnevna karta je 7, odrasla 10 evrov. Nočna karta znaša za otroke 9 evrov in za odrasle 12 evrov. Med vikendom lahko kupite tudi dnevne karte, za otroško boste odšteli 12 evrov, za odraslo 15 evrov. Prav tako za vikend lahko kupite v paketu popoldansko in nočno, in sicer otroško za 13 evrov in odraslo za 16 evrov. Obratovalni čas smučišča je ta teden med 9. in 21. uro, izven šolskih počitnic pa med tednom med 17. in 21., ter ob nedeljah med 16. in 20. uro.

Marjan Grajš o tečaju