pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Sodražica

FOTO: V Sodražici uradno odprli obrtno cono Fibran

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.12.2015 16:50

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in župan Sodražice Blaž Milavec sta danes uradno predala v uporabo novo krožišče in novo komunalno urejeno poslovno obrtno cono Fibran v Sodražici. Investicija je bila vredna 1,2 milijona evrov, so sporočili iz direkcije za infrastrukturo.

Rekonstrukcija križišča Fibran-sever na cesti Bloška Polica-Sodražica v Sodražici predstavlja prvo etapo bodoče obvoznice Sodražica. Nujnost izvedbe tega projekta je narekovala umestitev projekta obrtno poslovne cone, za katerega je Občina Sodražica na razpisu pridobila EU sredstva. Sredstva občine in EU so skupaj znašala slabih 620.000 evrov, ostalo je prispevala direkcija.

S projektom, ki je poleg rekonstrukcije križišča v krožišče, v katerem se bodoča obrtno poslovna cona priključuje na državno cesto s priključno cesto, pločnikom in kolesarsko stezo, uredil tudi hodnik za pešce ob državni cesti v dolžini približno 330 metrov, obnovilo vozišča v dolžini približno 450 metrov ter prometno signalizacijo, odvodnjavanje in cestno razsvetljavo.


Zaradi poplavljanja potoka so izvedli nadomestno gradnjo škatlastega prepusta pod cesto in uredili strugo potoka v dolžini približno 120 metrov. Uredili so tudi komunalno infrastrukturo.

Pogodba z izbranim izvajalcem del CGP Novo mesto je bila podpisana že decembra 2013, vendar zaradi zmanjšanja finančnih sredstev izvajalec ni bil uveden v delo. Letos je direkcija za infrastrukturo zagotovila sredstva in izvajalec je z deli začel aprila in zaključil avgusta.

Blaž Milavec, župan občine Sodražica


Peter Gašparšič, minister za infrastrukturo