zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Tednu mobilnosti 11 občin naše regije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 09:07

Evropski teden mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom 2015, je tudi letos na tisoče evropskih mest povezal v prizadevanjih za človeku bolj prijazne načine mobilnosti. Na novomeškem Razvojnem centru so predstavili programe vseh sodelujočih občin Dolenjske, Bele krajine, Posavja in tudi Kočevja.

"IZBIRAJ.SPREMINJAJ.ZDRUŽUJ" je slogan, ki povzema osrednjo temo, kolesarjenje, zdravje in regionalni vidik, letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas želi, da začnemo uporabljati in kombinirati različne možnosti javnih prevozov peš in kolesarjenje.

DAN BREZ AVTOMOBILA ostaja stalnica Evropskega tedna mobilnosti. Tudi tokrat bo poskrbel, da bodo prebivalci in obiskovalci sodelujočih občin vsaj en dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa in odkrili, čemu, namesto avtomobilov, lahko namenijo dragoceni javni prostor.

Aktivnostim se bodo pridružile tudi številne slovenske občine. Razvojni center Novo mesto je kot regijski koordinator v ETM 2015 povezal nekatere občine v regiji JV Slovenija ter prevzel pobudo za skupno nastopanje občin, in sicer: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Novo mesto, Kočevje, Metlika, Mirna, Semič, Straža, Šentjernej, Šmarješke Toplice in Trebnje.

Koordinatorka programa Tjaša Kump Muren je povedala, da je v regiji poudarek na kolesarjenju, novomeški župan Gregor Macedoni pa je dodal, da v dolenjski prestolnici stavijo na trajnostne rešitve.

Koordinatorica Tjaša Kump Muren o dogodkih


Župan Gregor Macedoni o trajnostnih rešitvah