volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Novice Žužemberk

FOTO: V Žužemberku risi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2013 11:10

46 ekip se spopada z nevarnostjo. Prostovoljni gasilci iz Žužemberka so pripravili elitno tekmovanje gasilskih dvojic, tekmo ognjenih risov imenovano Fire Combat. Tekmovalci na progi se soočajo z nalogami, ki jih tudi sicer opravljajo pri pravih intervencijah.

Tekmovanje bo trajalo vse do 18. ure, saj imajo prijavljenih že 46 ekip iz vse Slovenije.

Gre za svojevrsten spektakel, še posebej zato, ker je to prvo tekmovanje v novoustanovljeni Zvezi organizatorjev tekmovanj gasilskih dvojic (ZOTGD). Med devet ustanoviteljev zveze je zapisano tudi Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk. Tekmovanje, ki se bo odvijalo na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk, šteje za točke državnega prvenstva, razdeljeno pa je v pet kategorij (A, B, C, D, E).

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj imajo postavljene šotore, domači gasilci pa bodo poskrbeli tudi za hrano in pijačo za vse tekmovalce in obiskovalce!

Opis tekmovanja Fire Combat - ognjeni risi

Fire Combat je atraktivno, fizično naporno in tehnično zahtevno gasilsko –športno tekmovanje gasilskih dvojic. Od tekmovalca zahteva poznavanje gasilske taktike, dobro kondicijsko pripravljenost, spretnost in pogum. Tekmovalec se na tekmovalnem poligonu sreča z nalogami, podobnimi tistim, s katerimi se gasilci srečajo na intervencijah. Tekmovalca sta opremljena z vso opremo namenjeno reševanju v najhujših intervencijah (gasilska zaščitna obleka, dihalni aparat, maska, čelada, varnostni pas za reševanje iz višin). Tekmovanj se udeležujejo številne ekipe iz vse Slovenje, nekaj ekip tudi iz sosednje Hrvaške.

Kategorije:
A – moški do 30 let
B – moški do 40 let
C – moški nad 40 let
D – mešana ekipa
E – ženska ekipa