Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Žužemberk

FOTO: V Žužemberku risi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2013 11:10

46 ekip se spopada z nevarnostjo. Prostovoljni gasilci iz Žužemberka so pripravili elitno tekmovanje gasilskih dvojic, tekmo ognjenih risov imenovano Fire Combat. Tekmovalci na progi se soočajo z nalogami, ki jih tudi sicer opravljajo pri pravih intervencijah.

Tekmovanje bo trajalo vse do 18. ure, saj imajo prijavljenih že 46 ekip iz vse Slovenije.

Gre za svojevrsten spektakel, še posebej zato, ker je to prvo tekmovanje v novoustanovljeni Zvezi organizatorjev tekmovanj gasilskih dvojic (ZOTGD). Med devet ustanoviteljev zveze je zapisano tudi Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk. Tekmovanje, ki se bo odvijalo na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk, šteje za točke državnega prvenstva, razdeljeno pa je v pet kategorij (A, B, C, D, E).

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj imajo postavljene šotore, domači gasilci pa bodo poskrbeli tudi za hrano in pijačo za vse tekmovalce in obiskovalce!

Opis tekmovanja Fire Combat - ognjeni risi

Fire Combat je atraktivno, fizično naporno in tehnično zahtevno gasilsko –športno tekmovanje gasilskih dvojic. Od tekmovalca zahteva poznavanje gasilske taktike, dobro kondicijsko pripravljenost, spretnost in pogum. Tekmovalec se na tekmovalnem poligonu sreča z nalogami, podobnimi tistim, s katerimi se gasilci srečajo na intervencijah. Tekmovalca sta opremljena z vso opremo namenjeno reševanju v najhujših intervencijah (gasilska zaščitna obleka, dihalni aparat, maska, čelada, varnostni pas za reševanje iz višin). Tekmovanj se udeležujejo številne ekipe iz vse Slovenje, nekaj ekip tudi iz sosednje Hrvaške.

Kategorije:
A – moški do 30 let
B – moški do 40 let
C – moški nad 40 let
D – mešana ekipa
E – ženska ekipa