zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Prilozje

FOTO: Vadbeni poligon belokranjskih gasilcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.06.2016 16:37

Gasilska zveza Slovenije je v letu 2015 sprejela sklep o sofinanciranju izgradnje regijskih gasilskih poligonov za usposabljanje operativnih gasilcev ter izvajanje drugih gasilskih aktivnosti.

Objavljen je bil razpis za prijavo lokacij ter pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za sprejem predloga. Na razpis se je prijavila tudi belokranjska regija.

Regijski svet belokranjske regije je z večino sprejel sklep, da se za izgradnjo belokranjskega poligona predlaga lokacija ob letališču Prilozje. Dejavnost poligona je v skladu z veljavnim OPPN-jem Občine Metlika, zagotovljena je potrebna infrastruktura, lokacija je odmaknjena od strnjenih naselij kot tudi, da je širitveni potencial predlagane lokacije z dodatnimi in/ali dopolnilnimi dejavnostmi kratkoročno kot tudi dolgoročno zelo velik. Pričakujemo, da bomo tudi že tradicionalno dobro sodelovanje z gasilskimi tovariši iz sosednje Republike Hrvaške nadgradili s tem projektom, ki bo pripomogel k večji usposobljenosti enot sil za zaščito in reševanje ter s tem k večji varnosti občanov in njihovega premoženja.

Projekt predstavlja pomemben korak na poti ureditve večnamenskega centra in letališča Prilozje, s čimer soglašata tudi Aero klub Bela krajina in Občina Metlika; kar sta potrdila tudi župan gospod Darko Zevnik in predsednik kluba Matjaž Starašinič.

Delovna komisija za ocenitev predlaganih lokacij za izgradnjo vadbenih poligonov pri Gasilski zvezi Slovenije si je lokacijo vadbenega poligona belokranjskih gasilcev v Prilozju ogledala v ponedeljek, 30. maja 2016.