radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

kmetija Njena.si

Neprijeten pogovor med Polono in Francem, ki ga ...

grilc 11 Ekipa24.si

GROZLJIVO! Znane PODROBNOSTI o smrti slovenskega ...

Novice Novo mesto

FOTO: Varnost naših otrok je na prvem mestu

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
27.08.2018 08:17

Na novomeškem rotovžu so še pred začetkom novega šolskega leta gostili posvet na temo prometne varnosti, ki so se ga udeležili predstavniki občine, vrtcev, osnovnih šol, srednjih šol, policije, Agencije RS za varnost prometa, Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Zavoda RS za šolstvo, Izpitnega centra Novo mesto, podjetja Arriva in medijev.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu se v svojem delovanju osredotoča na prometno varnost in prometno vzgojo vseh kategorij udeležencev v prometu – tistih najmlajših, ki se s svetom prometa šele srečujejo in vanj vstopajo, kot tistih, ki so že dolgo udeleženi v prometu. Pri svojem delu upoštevajo tako Nacionalni program varnosti cestnega prometa kot tudi letne plane Agencije RS za varnost prometa in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na lokalni ravni.

Direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič in strokovni sodelavec za področje prometa Jure Duh, sta kot predstavnika občine izpostavila, da na letni ravni za delo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu zagotavljamo sredstva v višini 28.000,00 EUR, to je med 0,5 EUR in 1 EUR na prebivalstva, s čimer dosegamo cilje in priporočila na ravni države.Slednje je tudi razlog za dobre rezultate na tem področju, kar je predvsem spodbuda za nadaljevanje tovrstnih aktivnosti, saj se nikakor in nikoli ne smemo prepustiti lažnemu občutku varnosti. Zato skupaj z ostalimi akterji kot s samostojnim delovanjem v obliki ukrepov za izboljševanje prometnega okolja izvajamo dejavnosti, ki so vezane na področje šolskih poti in obvladovanja hitrosti vožnje, na izobraževanje in vrsto drugih aktivnosti.

Tokratno srečanje je pravzaprav uvod v novo in varno šolsko leto z vidika prometne varnosti, preventive in preizkus zrelosti vseh udeležencev cestnega prometa ter začetek poti do cilja brez žrtev prometnih nesreč, kar je skladno z vizijo »nič« in s sloganom: »Živimo varno mobilnost«.