Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Bizeljsko

FOTO: Velikonočna razstava pri Merkeževih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2013 09:51

V Pensionu Merkež na Brezovici na Bizeljskem je Renata Gregorina spet pričarala pridih praznikov. Tretja velikonočna razstava ima letos poudarek na prtih, prtičkih in košarah za žegen, lani so prevladovale pisanke in prvo leto tradicionalne jedi, pogrinjki in žegen.

Razstavo je idejno 'osmislila' in postavila sama, k sodelovanju pa povabila tudi Ročnodelsko sekcijo Ivančice, katero vodi Ivanka Lekše iz Koprivnice, da bi z vezenimi prtički popestrila razstavo.

Letos je privabila k sodelovanju okoli 20 razstavljavcev, s polno košarico lesenih pirhov se je predstavil tudi edini razstavljavec Vinko Strmecki, sicer domačin, ki živi v Brežicah. Razstavljene so tudi posebne belokranjske pisanke, ki so jih prinese tamkajšnje izdelovalke. Lani pa sta Milena Starešinič in Jakobina Pahor Pugelj ob razstavi izvedli še delavnico izdelave belokranjskih drsank.


Na otvoritvi je domači župnik Vlado Leskovar zaželel, da bi razstava obiskovalcem predstavljala duhovno bogastvo v velikem tednu, v pripravah na velikonočno praznovanje. Prisotne je pozdravil 'gospodar' Karl Blažinčič, za prijetno vzdušje je poskrbel sorodnik Kasim Dučanovič iz Breižic na kitari, družina pa pogostila še s sladkimi dobrotami in žlahtno kapljico. Razstava je na ogled do 7. aprila, vsak dan med 13.00 in 18.00 uro v Pensionu Merkež.

Vlado Leskovar, župnik


Renata Gregorina