Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Vesel zaključek trgatve pri Kerinovih

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 08:24

Pri Kerinovih v Hiši frankinje je bilo v soboto veselo, saj so letošnjo trgatev zaključili z obiranjem modre frankinje vrhunske kakovosti. Ob tej priložnosti so se jim pridružili 24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, evropski poslanec Franc Bogovič s kolegi iz evropskega parlamenta in ansambel Posavski veseljaki, s katerimi so pred leti sodelovali pri glasbenem projektu Pijte modro frankinjo.

Po trgatvi so Kerinovi pripravili kratek kulturni program, ki so ga s pesmijo popestrili Posavski veseljaki, z recitalom Pavčkove in Gregorčičeve pesmi pa Simon Kerin. Program je povezovala Sergeja Bogovič. Na koncu so si trgači zaslužili pravo vinogradniško malico, pokušino prvih moštov letošnjega letnika ter šampiona leta 2012, modro frankinjo letnik 2011 iz arhive.

Kerinovi sicer obdelujejo 30. 000 trt na 6 hektarjih. Glavna sorta je Frankinja, iz katere pridelujejo 8 različnih vin, med njimi tudi posebnost - belo frankinjo. Poleg Frankinje, pa v vinogradih rastejo še Kraljevina, Žametovka, Laški rizling, Sivi pinot, Kerner in Chardonay.

Za vso nesebično pomoč so se Kerinovi iz srca zahvalili vsem prijateljem, ki skozi celo leto, še posebej pa v trgatvi, z veseljem pomagajo in brez katerih sami tako velikega dela ne bi mogli opraviti.