mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

111KUHANCEK Njena.si

Kaj se dogaja? Ljudje obiskujejo Tilna, domov ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Novice Novo mesto

FOTO: Vesel zaključek trgatve pri Kerinovih

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 08:24

Pri Kerinovih v Hiši frankinje je bilo v soboto veselo, saj so letošnjo trgatev zaključili z obiranjem modre frankinje vrhunske kakovosti. Ob tej priložnosti so se jim pridružili 24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, evropski poslanec Franc Bogovič s kolegi iz evropskega parlamenta in ansambel Posavski veseljaki, s katerimi so pred leti sodelovali pri glasbenem projektu Pijte modro frankinjo.

Po trgatvi so Kerinovi pripravili kratek kulturni program, ki so ga s pesmijo popestrili Posavski veseljaki, z recitalom Pavčkove in Gregorčičeve pesmi pa Simon Kerin. Program je povezovala Sergeja Bogovič. Na koncu so si trgači zaslužili pravo vinogradniško malico, pokušino prvih moštov letošnjega letnika ter šampiona leta 2012, modro frankinjo letnik 2011 iz arhive.

Kerinovi sicer obdelujejo 30. 000 trt na 6 hektarjih. Glavna sorta je Frankinja, iz katere pridelujejo 8 različnih vin, med njimi tudi posebnost - belo frankinjo. Poleg Frankinje, pa v vinogradih rastejo še Kraljevina, Žametovka, Laški rizling, Sivi pinot, Kerner in Chardonay.

Za vso nesebično pomoč so se Kerinovi iz srca zahvalili vsem prijateljem, ki skozi celo leto, še posebej pa v trgatvi, z veseljem pomagajo in brez katerih sami tako velikega dela ne bi mogli opraviti.