polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Zagradec

FOTO: Visoka Krka otežuje iskanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 06:12

V torek okoli 13. ure je v reko Krko pri Zagradcu z jezu pri hidroelektrarni padel moški. Z iskanjem so nadaljevali danes. Zaradi visoke in deroče reke je iskanje oteženo. Ob 12. uri so akcijo prekinili.

V iskalni akciji sodelujejo člani gasilskih in ribiških družin ter prostovoljci. Danes so pregledali traso in strugo reke od slapa Krke do Šmihela in Žužemberka, a so iskanje prekinili zaradi visoke reke. Ko bo pretok nižji, bodo z iskanjem nadaljevali, je za Radio Krka pojasnila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana.

Gasilci in policisti so pogrešanega iskali v visoki in deroči reki, ki je narasla zaradi obilnih padavin. Iskanje so zaradi teme zazvečer prekinili, nadaljevali bodo danes zjutraj.

Po besedah dežurnega s PU Grosuplje pa je v iskanje udeležen tudi policijski helikopter. Informacijo o iskanju pogrešanega pa so nam potrdili tudi na PU Ljubljana.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi šlo za domačina srednjih let. Po pričevanjih očividcev je moški kmalu na začetku hoje po jezu padel, nato pa pot vseeno nadaljeval. Pri ponovnem padcu so ga močne brzice reke Krke odnesle. Reševalna akcija še poteka, vendar je akcija zaradi kalne in narasle vode po obilnem deževju otežena. Policija še zbira obvestila in ugotavlja okoliščine dogodka.


foto: Gašper Stopar

Maja Adlešič Ciperle (PU LJ) o iskalni akciji