mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Zagradec

FOTO: Visoka Krka otežuje iskanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 06:12

V torek okoli 13. ure je v reko Krko pri Zagradcu z jezu pri hidroelektrarni padel moški. Z iskanjem so nadaljevali danes. Zaradi visoke in deroče reke je iskanje oteženo. Ob 12. uri so akcijo prekinili.

V iskalni akciji sodelujejo člani gasilskih in ribiških družin ter prostovoljci. Danes so pregledali traso in strugo reke od slapa Krke do Šmihela in Žužemberka, a so iskanje prekinili zaradi visoke reke. Ko bo pretok nižji, bodo z iskanjem nadaljevali, je za Radio Krka pojasnila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana.

Gasilci in policisti so pogrešanega iskali v visoki in deroči reki, ki je narasla zaradi obilnih padavin. Iskanje so zaradi teme zazvečer prekinili, nadaljevali bodo danes zjutraj.

Po besedah dežurnega s PU Grosuplje pa je v iskanje udeležen tudi policijski helikopter. Informacijo o iskanju pogrešanega pa so nam potrdili tudi na PU Ljubljana.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi šlo za domačina srednjih let. Po pričevanjih očividcev je moški kmalu na začetku hoje po jezu padel, nato pa pot vseeno nadaljeval. Pri ponovnem padcu so ga močne brzice reke Krke odnesle. Reševalna akcija še poteka, vendar je akcija zaradi kalne in narasle vode po obilnem deževju otežena. Policija še zbira obvestila in ugotavlja okoliščine dogodka.


foto: Gašper Stopar

Maja Adlešič Ciperle (PU LJ) o iskalni akciji