polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Nm

FOTO: Vladna ekipa v drugo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 05:13

Vladna ekipa nadaljuje obisk Dolenjske in Bele krajine.

Najprej se bo sešla na dopoldanskem delovnem posvetu v Dolenjskih Toplicah, ki mu bo sledil niz ločenih obiskov obeh območij. Med osrednjimi temami pogovorov bodo po pričakovanjih ceste, razvojna pomoč Beli krajini in lokalne naložbe.

Medtem ko Novomeščane najbolj zanimajo vprašanja, povezana z vzdrževanjem državnih cest, s cesto tretje razvojne osi, zastalimi in nedorečenimi državnimi naložbami v njihove kulturne ustanove, ustanovitvijo novomeške univerze, vzpostavitvijo regij in pridobivanjem evropskih sredstev, pa se bodo Belokranjci osredotočili na vprašanja razvojne pomoči, neustreznih cestnih povezav, nezadostne območne oskrbe z elektriko, izgradnje optičnega omrežja in nadpovprečno visoke območne nezaposlenosti.

Po dopoldanskem posvetu vlade v Dolenjskih Toplicah, na katerem se bodo njeni predstavniki podrobneje seznanili s stanjem v obeh regijah, njunih težavah in razvojnih izzivih, bo premier Janša obiskal dom starejših občanov v Metliki. V tamkajšnjem Belokranjskem muzeju pa se bo skupaj z ministrom Zvonkom Černačem in državno sekretarko Patricio Čular udeležil novinarske konference o razvojnih izzivih, priložnostih in drugih aktualnih temah, s katerimi se srečujejo prebivalci ter podjetniki obiskanih regij.


Janša se bo v spremstvu nekaterih vladnih predstavnikov nato v Novem mestu sešel še z vidnejšimi predstavniki Dolenjske. Ministri in drugi vladni predstavniki pa se bodo večji del dneva srečevali s predstavniki podjetij, občin in drugih območnih ustanov.

V okviru vladnega obiska v Beli krajini bodo v semiškem Kulturnem centru gostili ločeno srečanje vladnih predstavnikov z vidnejšimi Belokranjci.