žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

Novice Novo mesto

FOTO: Vpisi v novomeške vrtce do 15. marca

Piše: MO Novo mesto, M.G.

Čas objave:
21.02.2019 12:59

Mestna občina Novo mesto vabi k vpisu predšolskih otrok v vrtce za šolsko leto 2019/2020. Vpisi v vrtce Ciciban, Pedenjped, Brusnice, Stopiče in Zasebni družinski vrtec RINGA RAJA bodo potekali od 1. do 15. marca 2019.

Vrtec _2.jpg
Vpisi v novomeške vrtce potekajo do 15. marca
Foto: MO Novo mesto

Ob izpolnjevanju vloge za vpis otroka v vrtec je treba predložiti EMŠO otroka in obeh staršev ter osebni dokument za preverjanje istovetnosti podatkov o stalnem prebivališču. Vlogam, poslanim po pošti, je treba priložiti fotokopijo osebnega dokumenta. Starši lahko podajo vlogo za vpis otroka v en javni vrtec v Mestni občini Novo mesto. Za prenos vloge v drug javni vrtec je potrebno predhodno preklicati že vloženo vlogo.

vrtci_2.jpg
Vpisi v novomeške vrtce potekajo do 15. marca
Foto: MO Novo mesto

Prednost pri sprejemu v vrtec bodo imeli otroci, za katere bodo starši predložili pisno mnenje Centra za socialno delo o ogroženosti otroka zaradi socialnega položaja družine ali ustrezno zakonsko dokumentacijo. V času vpisa starši lahko vložijo tudi vlogo za premestitev otroka iz ene v drugo enoto znotraj enega javnega vrtca ali vlogo za premestitev med vsemi vrtci v Mestni občini Novo mesto.

Vrtec_3.jpg
Vpisi v novomeške vrtce potekajo do 15. marca
Foto: MO Novo mesto

Vrtci bodo obravnavali vse vloge, ki bodo prispele do roka. Vloge, ki bodo vložene oz. oddane na pošto po preteku roka za redni vpis, bodo obravnavane kot vloge prejete po rednem roku. Vloge, vložene v roku in po preteku roka za prijavo na javni vpis novincev, imajo veljavo za sprejem v razpisnem obdobju. Za otroke, ki v šolskem letu 2019/2020 ne bodo vključeni v vrtec, bo potrebno za sprejem v šolskem letu 2020/2021 oddati novo vlogo.

Če bo v vrtec vpisanih več otrok, kot je v vrtcu prostih mest, bo o vlogah odločala Komisija za sprejem otrok v vrtec. Obravnavala bo vse vloge, ki bodo vložene do 15. marca 2019 ali oddane ta dan priporočeno na pošto. O rešitvi vlog bo komisija obveščala v aprilu 2019. Starši bodo v primeru premajhnega povpraševanja po določeni enoti lahko izbrali drugo enoto.

Vpisni listi so na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

V novomeške vrtce so bili v začetku tekočega šolskega leta sprejeti vsi otroci, katerih starši so izrazili interes za vpis, hkrati pa Mestna občina Novo mesto širi kapacitete z novogradnjami. Lani so odprli 6-oddelčni vrtec Videk v Bršljinu, sprejeti občinski prostorski načrt pa omogoča nadaljevanje prizadevanj novomeške občine za gradnjo še enega novega vrtca na Otočcu.