oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Semič

FOTO: Vsak trenutek je lahko nov začetek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2016 16:46

Društvo šola zdravja je danes pripravilo v kulturnem centru v Semiču predavanje »Vsak trenutek je lahko nov začetek«. Zdravnik ni čarovnik in nam ne more ustvariti zdravja, če sami ne pripomoremo k temu.

 Idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja, nevrolog Nikolay Grishin, dr. med. s svojimi vajami »1000 gibov« vsako jutro razmigava naše državljane. Veliko je bilo govora o tem kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora.

Obdobje v kakšnem živimo danes, je z vidika telesne dejavnosti manj prijazno, kot je to bilo v preteklosti. Bolj se prevažamo z avtomobili, kot pešačimo ali kolesarimo, tudi stopnice že imamo tekoče ali pa uporabljamo dvigalo, hrano in pijačo nam dostavljajo na dom, nakupujemo lahko iz naslanjača, pretiravamo v gledanju televizije, računalniški ali mobitel zaslon je zamenjal naše domače okno … Skratka, taki in podobni dejavniki so razlog nezadostne stopnje telesne dejavnosti med ljudmi vseh starostnih skupin.

Društvo Šola zdravja že osmo leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji, ki se zavedajo, da lahko sami največ pripomorejo k ohranjanju dobrega zdravja in boljšega počutja. V Beli Krajini imajo 5 skupin Šole zdravja, ki vsako jutro izvajajo vaje "1000 gibov: Črnomelj, Dragatuš, Kanižarica, Gradac in Metlika. Drugače, na Dolenjskem imamo 9 skupin Šole zdravja, in sicer: dve sta v Grosuplju, po ena pa v Šmarjeških Toplicah, na Otočcu, v Dolenjskih Toplicah, Mirni, Novem mestu, Ivančni Gorici in Zagradcu. Danes pa je začela telovaditi nova skupina Šole zdravja, v Trebnjem.

Društvo Šola zdravja ob osnovni aktivnosti (jutranji telovadbi), s podobnimi predavanji, izobraževanji in delavnicami spodbuja, ozavešča in motivira ljudi o redni telesni dejavnosti s katero krepimo svoje zdravje.

Izjava