900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

FOTO: Z druženji obujali in obudili prijetne spomine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2015 14:13

Knjižnica Brežice je v sodelovanju z Domom upokojencev Brežice že tretje leto zapored v prostorih Doma za njihove stanovalce izvajala bralni program, ki se ga je v povprečju udeleževalo 30 članov.

Četrtkovo srečanje, 18. junija 2015, Bralnega kluba Lastovke in Mladih lastovk v Domu upokojencev Brežice pa se je razlikovalo od ostalih četrtkovih druženj ob knjigi. Člani kluba so se namreč v bralni sezoni 2014/2015 srečali še zadnjič in se z zaključno prireditvijo odpravili na zaslužene počitnice. Člani kluba, zaposleni v Domu in knjižničarka so program domoznansko obarvali s pesmimi domačih avtorjev in ogledom fotografij mesta Brežice nekoč in danes, ob katerih so stanovalci Doma obujali spomine.

Letošnja srečanja Lastovk so bila pogosto posvečena domoznanski literaturi, saj so veliko prebirali o Brežicah ter zgodovini krajev in ljudi iz okolice. Ob branju so se spomnili marsičesa, kar so doživeli, iz spominov obrisali prah in jih podelili z ostalimi člani. Mlade lastovke pa so skozi leto prisluhnile predvsem branju kratkih zgodb in pravljic. Pri izboru gradiva za branje so poskušali upoštevati želje, mnenja in predloge vseh sodelujočih članov. Branje so obogatili še s pogovorom, ki je odkrival poglede na prebrano in spomine, ki so se prebudili ob poslušanju prebranega.

Kot so povedali člani Lastovk, knjižničarko opazijo že ob vstopu skozi vrata, saj s sabo prinaša polno košaro knjig. S knjigami pa v »hišo« prinaša vsebine, ki obujajo spomine in tople misli na male radosti, katerih smo v vsakdanjem življenju deležni prav vsi.

Druženje so zaključili ob pecivu, ki so ga spekle pridne roke stanovalk, in sklepu, da se jeseni ponovno zberejo ob knjigi.