Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Žužemberk

FOTO: Z novim vodstvom nova avtocisterna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.02.2013 17:30

Prostovoljni gasilci iz Žužemberka so na 125. rednem občnem zboru društva ugotovili, da je bilo po podanih poročilih vseh udov in organov društva minulo leto delovno in uspešno.

Veliko pozornosti so člani namenili usposabljanju, izobraževanju in tekmovanju v številnih disciplinah. Kot vsa leta doslej so z avtocisterno opravljali tudi prevoze vode predvsem na področja, kjer ni tekoče pitne vode.

»V mesecu oktobru smo izpeljali tudi strokovno ekskurzijo, ki je bila namenjena tudi druženju aktivnih članov društva,« je dejal predsednik Feliks Mrvar in dodal, da so v tem mesecu organizirali tudi dan odprtih vrat za šolarje in krajane Žužemberka.

Občni zbor so pozdravili tudi žužemberški župan Franc Škufca, predsednik GZ Novo mesto Fikret Fejzić, poveljnik Občinskega gasilskega poveljstva Andrej Banko, predstavniki pobratenih društev PGD Belavići, Pgd Črnomelj , Pgd Zbure in sosednjih društev.
Volilno leto je prineslo tudi kadrovske spremembe , tako bo prihodnjih pet let društvo vodil Dušan Ožbolt, tajniško funkcijo bo opravljala Mateja Filipič, blagajniško Mihael Filipič in pomembno poveljniško funkcijo Danijel Sajevic. Prizadevnim članom društva so bila podeljena tudi priznanja in zahvale. Člani društva so potrdili tudi članstvo in sodelovanje v združenju Fire Combat Slovenija, to je zahtevno gasilsko tekmovanje, sestavljeno iz premagovanja raznih ovir, uporabe reševalne tehnike, prenosa ponesrečenca in vlečenje cevovoda, ki bo meseca maja potekalo tudi v Žužemberku. Sprejeli so tudi nov plan dela za prihodnje leto, v katerem je tudi nabava nove avtocisterne za prevoz vode. V kulturnem delu programa so sodelovali moški pevski zbor Žužemberk in harmonikaš Vid Teme.

Foto: Slavko Mirtič