Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Semič

FOTO: Z odprtja razstave 36. Extempora mladih likovnikov Bele krajine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 14:44

V Kulturnem centru v Semiču so včeraj odprli razstavo 36. Extempora mladih likovnikov Bele krajine s pomenljivim naslovom Skrivnostna Krupa.

Natanko po petih letih je organizacijo prevzela OŠ Belokranjskega odreda Semič ob finančni pomoči Društva likovnih ustvarjalcev Semič, Turistične kmetije Cerjanec in predvsem glavnega sponzorja Laboratorijska oprema Kambič.

Srečanja mladih likovnikov so se udeležile vse belokranjske OŠ pa tudi šoli, ki sta povezani z Belo krajino - Srednja vzgojiteljska šola Novo mesto in OŠ Grm Novo mesto. Povabilu k sodelovanju se je odzvala tudi OŠ Slave Raškaj iz Ozlja.

Letošnji 36. Extempore mladih likovnikov Bele krajine je potekal ob prečudovitem biseru narave - ob izviru reke Krupe, ki s svojo lepoto že tako vabi k ustvarjanju, če pa se ob njej zberejo likovniki, vedno nastane kaj lepega. Prav vsi , ki so sodelovali pri ustvarjanju, so prijeli priznanja - tako mladi likovniki kot tudi njihovi mentorji. Podelili sta jih županja občine Semič Polona Kambič in likovna pedagoginja na OŠ Semič Vlasta Henigsman. Razstavo je odprla Natalija Kocjančič, sicer svetovalka za likovno umetnost na Zavodu za šolstvo v Ljubljani. V kulturnem programu so nastopili učenci glasbene šole Črnomelj, program pa je suvereno in simpatično vodila učenka 8. razreda OŠ Semič, Naja Kambič

Natalija Kocjančič o razstavi