sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Novice Novo mesto

FOTO: Z razstavo zaključili šolanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 18:12

Mizarji in lesarski tehniki so hkrati z zaključnimi izpiti in maturo, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo, zaključili izobraževanje še z razstavo izdelkov zaključnih letnikov novomeškega Šolskega centra, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole.

Dijaki so se v času šolanja naučili delati z lesnoobdelovalnimi stroji, načrtovanja, konstruiranja in izdelave različnih izdelkov.
Po končanem izobraževanju bodo nadaljevali šolanje ali pa začeli poklicno pot pri obrtnikih in podjetjih v lesno predelovalni panogi, ki ima kot gospodarska panoga izredno perspektivo in velik potencijal. Les je izredno dober material za ustvarjanje in oblikovanje, zato so dijaki pri predmetu konstruiranje pohištva poiskali tudi nove ideje ter funkcionalne in preproste rešitve, ki so jih udejanili pri praktičnem pouku v lesarskih delavnicah pod vodstvom strokovnih učiteljev šole. Na razstavi v prostorih novega MICa so bili razstavljeni različni izdelki iz masivnega lesa, izdelki višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi različnimi rešitvami, namenjeni opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Najboljši izdelki bodo tudi razstavljeni na jesenskem sejmu MOS v Celju.