zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Stuttgart/Mirna

FOTO: Zadovoljni z odzivom novemu povezovanju naproti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2016 12:45

Bled in Postojnska jama sta destinaciji, ki jo ju obiskovalci sejma za turizem in prosti čas CMT Stuttgart 2016 v preteklosti največkrat obiskali z avtodomom. Prav vsi pa pozdravljajo možnost raziskovanja okolice z izhodiščem na postajališču za avtodome.

"V petih dneh na sejmu se je zvrstilo veliko zanimivih sogovornikov. Z nekaterimi smo kar skupaj pripravili okviren načrt obiska Slovenije, saj so si jo izbrali za svojo počitniško destinacijo. Sicer pa so obiskovalci spraševali po aktivnem preživljanju dopusta – poleg možnosti počitka z avtodomom sta jih zanimala predvsem kolesarjenje in pohodništvo. Glavno vodilo projekta, da s skupno promocijo in sodelovanjem pestro turistično ponudbo pripravimo skozi oči popotnika z avtodomom in jo predstavimo na enem mestu, se je tako še enkrat znova potrdilo za pravilno," povzema dogajanje koordinatorka projekta Petra Krnc, ki je bila skupaj s Petro Pešelj in Davorinom Finkom vseh pet dni na sejmu kot promotorka Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji.

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji se je letos predstavljala na sejmu CMT Stuttgart 2016 na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije. Slovenija se je namreč po nekajletnem premoru letos spet enotno predstavljala na enem najpomembnejših turističnih sejmov v Nemčiji in Evropi. Promotorji MPZA SLO so poskrbeli, da so obiskovalci s seboj odnesli brošuro o skoraj stotih lokacijah, na katerih lahko popotnik z avtodomom začne svoje raziskovanje dežele na sončni strani Alp.

Sejem CMT Stuttgart so minuli teden individualno obiskali tudi predstavniki nekaterih občin. Takrat je bila priložnost za ogled tehnične opreme, zvrstili so se tudi sestanki s predstavniki podjetij Thetford, Freizet Reisch in Camper WC Wash ter Meni Platz, koordinatorka projekta pa je obiskala tudi pripravljalce katalogov, v katerih se lahko predstavljajo postajališča za avtodome, prav vsi pa tudi razstavna prostora proizvajalcev avtodomov s sedežem v Sloveniji – Adria Mobil in Carthago.


Vseslovenski projekt želi pod enotno blagovno znamko predstavljati Slovenijo kot popotnikom z avtodomi prijazno destinacijo. Poudarek je na sodelovanju in povezovanju različnih akterjev, ki skupaj lahko pomembno vplivajo na to, da bo Slovenija postala zaželena popotniška destinacija med avtodomarji. AMZS se je v projekt že vključila aktivno, želja pa je, da bi se pridružili tudi proizvajalci avtodomov s sedežem v Sloveniji.

Nosilna občina je občina Mirna, v projektu pa trenutno sodeluje še 53 občin-partneric: Benedikt, Bled, Brežice, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Idrija, Ivančna Gorica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljutomer, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Žiri, Železniki in Žužemberk.