zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Senovo

FOTO: Zaključek sanacije plazov na Bohorju in Reštanju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.10.2015 09:58

Po lanskoletnem obilnem deževju v septembru, ki je po občini Krško sprožilo več plazov, so včeraj v krajevni skupnosti Senovo s krajšo slovesnostjo obeležili zaključek sanacije plazov na cesti Senovo – Bohor, pri odcepu za Jevšo, ter na Reštanju.

Na lokalni cesti na Bohor, pri odcepu za Jevšo, kjer je po obilnem jesenskem deževju plaz odnesel del cestišča, je sanacija v višini 60.000 evrov, ki jih je Občina Krško zagotovila iz proračunske rezerve, po besedah župana občine Krško mag. Mirana Stanka stekla konec leta 2014 in se zaključila konec aprila. Sanacija plazu na Reštanju, za katero je bilo namenjenih 133.000 evrov, se je začela lansko poletje in se zaključila sredi letošnjega leta. Kot je ob tem poudaril predsednik sveta KS Senovo Vlado Grahovac, je plaz predvsem posledica rudarjenja.

V skladu z odlokom o zagotovitvi sredstev za odpravo posledic poplav, ki ga je občinski svet sprejel februarja letos, je bilo za letošnje leto iz proračunske rezerve namenjenih 274.000 evrov, za prvo polovico leta 2016 pa 157.000 evrov. Sredstva bodo namenjena še za sanacijo plazov in usadov na Libni, v Čelah, v Brezovici v Podbočju, za sanacijo brežine na cesti Pijavško – Ženje, pa tudi sanacijo plazu Sajovec.

Občina Krško pričakuje tudi sredstva od države, ki jih ta namenja odpravi posledic elementarnih nesreč, in sicer za sanacijo plazu v Venišah, kjer je sanacija že v polnem teku. Od pogodbene vrednosti za sanacijo v višini 223.000 evrov od države pričakujejo 175.000 evrov.