mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

FOTO: Zaključek tabora Las-tna aktivnost mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2021 12:05

V organizaciji Rdečega križa Metlika & LAS Metlika so v soboto zaključili 17. tabor Las-tna aktivnost mladih. V kampu Podzemelj je pod vojaškimi šotori taborilo 50 otrok iz metliške občine v starosti od 3 do 5 razreda OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj, za katere je skrbelo sedem odličnih mentorjev.

V programu tabora so sodelovali: slovenska vojska, civilna zaščita izpostava NM, policijska postaja Metlika, gasilsko društvo Metlika, društvo kmečkih žena Metlika, društvo invalidov Metlika, ljudska knjižnica Metlika, Bernarda Šuštarič- nordijska hoja, kamp Podzemelj, Andreja, Nika in Nikolina - plesno društvo Krokar iz Metlike, jamarska zveza Slovenije, Maja, Danijela in Lidija- frizure, Jaka Stariha- oldtajmerji, Ribiško društvo Metlika, Daša- skriti zaklad, Nada-poslikava na steklo, Dani-tajski boks in člani ekipe prve pomoči RK Metlika z namenom predstavitev različnih poklicev (vojak, gasilec, policist, ribič, jamarji, kuhar, frizer, reševalec..), skratka od ustvarjalnih delavnic, spoznavanja različnih služb, družabne in spretnostne igre in kopanje v topli Kolpi predvsem pa druženja, nova znanja in prijateljstva.

Ob izvedbi tabora so finančno pomagali: občina Metlika, Rdeči križ Metlika ter prispevek staršev. Ob zaključku so otrokom podelili priznanja za sodelovanje na taborjenju in jih nagradili s sladkimi dobrotami. Otroci so ob zaključku povedali staršem, da so v času taborjenja dobili tono novega znanja in so prepričani, da se še vrnejo na taborjenje.

S strani organizatorja se predsednica RK Metlika Mojca Zevnik Stopar in sekretarka Zalka Klemenčič, zahvaljujeta vsem zgoraj omenjenim, ki so oblikovali lep in bogat program v času taborjenja, prostovoljcem za postavitev šotorov in staršem za zaupanje. Posebej velika hvala mentorjem za odlično opravljeno delo, ki so ga starši ob zaključku nagradili z aplavzom, še dodajata.