mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Gino Tadej Podgornik Tjasa Vrecic 6_01 Njena.si

Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Novice Metlika

FOTO: Zaključek tabora Las-tna aktivnost mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2021 12:05

V organizaciji Rdečega križa Metlika & LAS Metlika so v soboto zaključili 17. tabor Las-tna aktivnost mladih. V kampu Podzemelj je pod vojaškimi šotori taborilo 50 otrok iz metliške občine v starosti od 3 do 5 razreda OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj, za katere je skrbelo sedem odličnih mentorjev.

V programu tabora so sodelovali: slovenska vojska, civilna zaščita izpostava NM, policijska postaja Metlika, gasilsko društvo Metlika, društvo kmečkih žena Metlika, društvo invalidov Metlika, ljudska knjižnica Metlika, Bernarda Šuštarič- nordijska hoja, kamp Podzemelj, Andreja, Nika in Nikolina - plesno društvo Krokar iz Metlike, jamarska zveza Slovenije, Maja, Danijela in Lidija- frizure, Jaka Stariha- oldtajmerji, Ribiško društvo Metlika, Daša- skriti zaklad, Nada-poslikava na steklo, Dani-tajski boks in člani ekipe prve pomoči RK Metlika z namenom predstavitev različnih poklicev (vojak, gasilec, policist, ribič, jamarji, kuhar, frizer, reševalec..), skratka od ustvarjalnih delavnic, spoznavanja različnih služb, družabne in spretnostne igre in kopanje v topli Kolpi predvsem pa druženja, nova znanja in prijateljstva.

Ob izvedbi tabora so finančno pomagali: občina Metlika, Rdeči križ Metlika ter prispevek staršev. Ob zaključku so otrokom podelili priznanja za sodelovanje na taborjenju in jih nagradili s sladkimi dobrotami. Otroci so ob zaključku povedali staršem, da so v času taborjenja dobili tono novega znanja in so prepričani, da se še vrnejo na taborjenje.

S strani organizatorja se predsednica RK Metlika Mojca Zevnik Stopar in sekretarka Zalka Klemenčič, zahvaljujeta vsem zgoraj omenjenim, ki so oblikovali lep in bogat program v času taborjenja, prostovoljcem za postavitev šotorov in staršem za zaupanje. Posebej velika hvala mentorjem za odlično opravljeno delo, ki so ga starši ob zaključku nagradili z aplavzom, še dodajata.