Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto/Mirna Peč

FOTO: Že stotič je darovala kri

Piše: OZRK Novo mesto, Mateja Šlajkovec

Čas objave:
05.06.2020 10:57

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, prav na dan slovenskega krvodajalstva, je včeraj Štefka Žagar iz Mirne Peči stotič darovala kri.

Gospa Štefka je začela s krvodajalstvom pri dobrih 18 letih, ko se je zaposlila v Krki, d.d. in se je na akcijo odpravila v družbi svojih sodelavk. Od takrat redno daje kri, v začetku na tri, kasneje na štiri mesece in spominja se, kako je bilo v začetku na odvzemu precej drugače, obleči si si moral zaščitno obleko, roko si dal skozi odprtino, veliko manj je bilo stika, ampak namen je bil isti, pomagati sočloveku.

štefka-žagar, odzvem-krvi, krvodajalka, mirna-peč, novo-mesto
Štefka Žagar
Foto: OZRK Novo mesto

Štefka je že 10 let v pokoju in kljub temu, da je šla v življenju skozi težke preizkušnje, med drugim tudi smrt moža, ostaja pomirjujoča, zbrana in v veliko pomoč drugim. Ima dva sinova in kar 8 vnukov, katere tudi popazi, predvsem najmlajšega, ki še ni v vrtcu.

Obdeluje zelenjavni vrt, na katerem pridelajo vso zelenjavo zase, skrbi pa tudi za svoje zdravje, saj si vzame čas za sprehode v naravo in telovadbo. Že pet let pa je tudi prostovoljka v Domu starejših občanov Novo mesto, kjer vodi molitveno skupino, katero obiskuje približno 20 oskrbovancev, ki se ji z veseljem pridružijo.

Ob jubilejnem darovanju krvi so ji čestitale sekretarka Območnega združenja RKS Novo mesto Barbara Ozimek, predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojca Šimc, dr. med. in predstavnica krajevne organizacije Rdečega križa Mirna Peč, Irena Pust.