Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Metlika

FOTO: Zeleni nahrbtnik v Metliki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.04.2013 14:01

Otroški vrtec Metlika in Društvo prijateljev mladine Metlika sta zaključila letošnji projekt Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom.

Zelenega nahrbtnika so se udeležili se vrtci iz Metlike, Semiča, Črnomlja in Starega trga, ki jih je pozdravila ravnateljica otroškega vrtca Metlika Marijanca Kolar. Za eno leto pa so otroci dali shraniti Zmajčka Jurčka Vladimiri Škof kordinatorci pri Društva prijateljev Metlika.

Letos je šel Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom četrtič na pot po Beli krajini, s čemer se je Društvo prijateljev mladine Metlika v sodelovanju z vsemi belokranjskimi vrtci vključilo v pomemben slovenski okoljevarstveni projekt, ki ga vodi Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana.

Projekt povezuje otroke, vzgojitelje in vodstva vseh belokranjskih vrtcev ne glede na občinske meje. Otroci se veselijo druženj s sovrstniki iz sosednjega vrtca in z vso resnostjo ob pomoči Zmajčka Jurčka opravljajo različne zanimive naloge s področja zdravega življenja in varovanja okolja, v katerem živijo. Tako na drugačen in privlačen način ozaveščamo potrebo po skrbi za okolje, skrbi za zemljo, na kateri živimo, potrebo po zdravem načinu življenja in uspešno razvijamo okoljsko vzgojo že pri naših najmlajših.

Vladimira Škof, kordinatorica Društva prijateljev Metlika