sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Novice Semič

FOTO: Zeleni nahrbtnik v vrtcu Sonček

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2013 18:23

Zeleni nahrbtnik je pomemben slovenski okoljevarstveni projekt, s katerim se Društvo prijateljev mladine Metlika z belokranjskimi vrtci pridružuje Mestni zvezi prijateljev mladine Ljubljana.

Zeleni nahrbtnik je ekološki program, ki z maskoto zmajčkom Jurčkom potuje po belokranjskih vrtcih, ter otrokom zastavi določene ekološke naloge.
Po določenem času otroci predajo nahrbtnik vrstnikom iz naslednjega vrtca, z novo nalogo. Naloge so različne, od zbiranja odpadnega papirja, ustreznega ločevanja odpadkov, raziskovanja semen in sadik, skrbi za čisto vodo in zrak… Sodelujoči v programu se med seboj povezujejo, se obiskujejo, ko si predajajo nahrbtnik in ob reševanju nalog veliko naučijo .

V našem Vrtcu Sonček iz Semiča so Zeleni nahrbtnik prevzeli včeraj od otrok iz vrtca iz Starega trga ob Kolpi. Od zmajčka Jurčka, ki ga večina otrok že dobro pozna, so sprejeli zastavljeno nalogo. Raziskovati bodo morali učne poti našega kraja. Zmajčku Jurčku in otrokom so otroci iz skupine »Kapljice« zaigrali dramatizacijo po pravljici Babica Zima (Ruska pravljica). Skrbno se bodo lotili zadane naloge in po dveh tednih predali nahrbtnik otrokom iz vrtca Metlika.