mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto/Ratež

FOTO: Zgodovinski uspeh prostovoljnih gasilcev z Dolenjske in Bele krajine

Piše: L.Š.

Čas objave:
26.09.2018 09:16

Gasilci PGD Ratež so letos dosegli še en zelo pomemben mejnik v svoji zgodovini. K novemu vozilu in novi motorni črpalki so dodali vrhunsko 3. mesto na državnem članskem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta v taktični mokri vaji v skupini članov nad 30 let v Gornji Radgoni. Tudi gasilci PGD Dolenja Straža, ekipa člani A, so dosegli zgodovinski uspeh društva.

PGD Ratez_14.jpg
Zgodovinski uspeh članske B ekipe PGD Ratež
L.Š.

PGD Ratež
Po skupnem številu točk so si sicer gasilci PGD Ratež delili 2. mesto, vendar so zaradi “prenobel” opreme dobili usodne 3 kazenske točke in so mesto podprvakov morali prepustiti ekipi PGD Žiri. Zmagali so člani PGD Kebelj. Poleg veliko vloženega truda tekmovalne ekipe so velik delež prispevali zvesti navijači in glavni sponzor Krajevna skupnost Brusnice.

PGD Ratez_9.jpg
Po skupnem številu točk so si sicer delili 2. mesto, vendar so zaradi preveč moderne opreme dobili usodne 3 kazenske točke
L.Š.

V čast temu zgodovinskemu uspehu je bil v ponedeljek sprejem celotne ekipe članov B, ki so se ga udeležili tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, predsednik GZ Novo mesto Fikret Fejzić in poveljnik GPO Novo mesto Matjaž Kavšek.

PGD Ratez_6.jpg
Sprejem celotne ekipe članov B, ki so se ga udeležili tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, predsednik GZ Novo mesto Fikret Fejzić in poveljnik GPO Novo mesto Matjaž Kavšek
L.Š.

PGD Dolenja Straža
Gasilci PGD Dolenja Straža, ekipa člani A, so dosegli zgodovinski uspeh društva, saj so dosegli odlično 2. mesto v svoji kategoriji, katerega si nihče ni upal niti sanjati.

pgd dolenja straza.jpg
PGD Dolenja Straža - 2. mesto
PGD Dolenja Straža

Fante PGD Dolenja Straža je ob doseženem 2. mestu po prihodu domov pričakal tudi sprejem sovaščanov. 

pgd dolenja straza 2.jpg
Pred gasilskim domom PGD Dolenja Straža je bilo veselo
PGD Dolenja Straža

V četrtek 27.9. pa jih čaka sprejem tudi pri županu občine Straža, Dušanu Krštincu, ki je že v nedeljo pokazal da je na fante zelo ponosen!

Kaj vse znajo gasilci in gasilke?

V nedeljo se je pomerilo 270 ekip članic, članov, starejših gasilk in gasilcev.

Članice A in B ter člani A in B tekmujejo v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja, teoretičnem testiranju in vaji s hidrantom, starejši gasilci in gasilke pa v vaji s hidranton in vaji raznoterosti. Na prizorišču je bilo zbranih okoli 3.000 gasilcev in gasilk, poleg tekmovalcev, tudi veliko gledalcev zanimivega tekmovanja. 

Pri članih A so prva tri mesta zasedle ekipe Lokvica, Dolenja Straža in Andraž nad Polzelo (19. Šratovci), pri članicah A Krka Novo mesto, Semič in Bodonci (25. Ivanjkovci, 32. Pristava), pri članih B Kebelj, Žiri in Ratež (11. Šratovci), pri članicah B Žiri, Sušje in Legen (16. Pristava), pri starejših gasilcih Kotlje, Šalek in Ponova vas iz občine Grosuplje (33. Radenci - Boračeva), pri starejših gasilkah pa Polje, Gaberke in Petrova vas iz Bele krajine (21. Sp. Ivanjci, 31. Trnovci).

Najboljšim je medalje in pokale podelil v zadnjem času najvidnejši prostovoljni gasilec in predsednik Vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec.